Waarom is AmGen een Beste Werkgever?

De Belgische vestiging van AmGen, een Amerikaans bedrijf in de biotechnologische en farmaceutische sector, is al drie jaar op rij laureaat bij de verkiezing van de Beste Werkgever. En dat is geen toeval. “De trouw aan het bedrijf is groot”, vertelt senior hr-manager Ann D’Hoore. “Maar liefst 98 procent van de werknemers blijft hier werken. Wie weggaat, doet dat om praktische redenen, bijvoorbeeld door een verhuis. Uit de Vacature-enquête blijkt dat onze mensen fier zijn op de producten die we maken.”

Bedankcultuur

Hr-manager Karine Van Herreweghe: “Het onderzoek dat we doen, heeft tot doel om kanker te bestrijden, om mensenlevens te redden. En die missie vind je terug in de manier waarop de mensen binnen het bedrijf zich gedragen. Na het dodelijke treinongeval in Halle kregen we onmiddellijk ongeruste mails uit Amerika. Die bezorgdheid voor elkaar en anderen vind ik belangrijk.” Bij Amgen hebben de collega’s dan ook de gewoonte om heel spontaan bedankmails naar elkaar te sturen: de bedankcultuur is legendarisch. Via de website BRAVO kunnen collega’s elkaar nomineren voor een Bravo-bonus.

Hoge werkdruk maar wel evenwichtige work-lifebalans

Werknemers zijn ook tevreden over de combinatie van werk en privé. Marc Janssens werkt al bijna vijftien jaar bij het bedrijf.: “De werkdruk is hoog, maar de verloning ook. De work-lifebalans blijft in evenwicht dankzij flexibele uren en thuiswerkdagen. Internationale meetings worden nooit gepland op een maandagmorgen of vrijdagnamiddag: zo wil men vermijden dat werknemers in het weekend niet thuis kunnen zijn.”

Tot slot is het niet het grote geld dat de werknemers van AmGen zo trouw aan het bedrijf maakt. Senior hr-manager: Ann D’Hoore: “Bij onze concurrenten kun je meer verdienen. Ons basissalaris zit ongeveer op het gemiddelde van de markt. Maar als je een goed jaar hebt, kun je via prestatiegedreven bonussen je totale salaris flink naar omhoog stuwen.”

Tekst: Ann Lemaître - Foto: Jonas Lampens