Verkoper Belgacom: "Het is nooit de bedoeling opdringerig te zijn"

Naam? Vincent Lepoint

Leeftijd? 40 jaar

Functie? Verkoper Business & Résidentiel en manager van het team Résidentiel

Bedrijf? Belgacom

In deze functie sinds? 4 jaar

Salaris?  1.500 euro netto + driemaandelijkse bonus al naargelang de resultaten vente + voordelig tarief voor telecomabonnement + maaltijdcheques van 6 euro + abonnement openbaar vervoer

Of je wil een nieuwe gsm, of je hebt een vraag over je supersnelle internetverbinding. Welke de reden ook mag zijn, vroeg of laat lopen we allemaal wel eens een Belgacom-shop binnen. Welke kwaliteiten moet een shopverkoper hebben? En hoeveel verdien je met deze job? We vroegen het aan Vincent Lepoint, verkoper in Brussel.

Wat doet een verkoper bij Belgacom?

"Samen met 15 collega's hou ik een Belgacom-shop in onze hoofdstad open. Onze voornaamste taak bestaat erin te zoeken naar de beste oplossing voor onze klanten. Soms kloppen er ook wel eens ontevreden klanten bij ons aan. Aan ons om hen te helpen. Vinden we de oplossing zelf niet, dan kunnen we de vraag intern doorspelen."

"Daarnaast hebben we nog enkele meer administratieve taken, zoals veranderingen in klantencontracten opvolgen en de stock in de gaten houden. En er wordt ook verwacht dat we proactief werken, dit wil zeggen dat we potentiële klanten bellen om hen onze diensten voor te stellen. Trouwe klanten mogen we dan weer belonen met cadeautjes."

Wat zijn de leuke kanten van deze job? 

"Het dagelijkse contact met de klanten. Ik beschouw het bijna als een spel, om toch maar de beste oplossing voor de klant te vinden."

En wat vind je minder leuk?  

"Ontevreden klanten zijn niet altijd even vriendelijk. Sommigen zijn zelfs ronduit agressief. Om ons te wapenen tegen zulke klanten, kregen we een opleiding. Als een klant echt te ver gaat, kunnen we ook de security inschakelen. Gelukkig is dat niet al te vaak nodig."

Wat zijn de sterktes van een verkoper?

"Het belangrijkste is goed kunnen luisteren en proberen te achterhalen wat de klant precies wil. Het is niet de bedoeling om iets aan de klant op te dringen. Hier in Brussel is ook tweetaligheid onontbeerlijk. Ook kennis van andere talen is een pluspunt. Ik heb collega's die Italiaans, Duits, Arabisch... spreken.

Welke opleiding volgde je?

"Ikzelf ben kok van opleiding, niet meteen iets wat je hier zou verwachten. Maar ik werkte altijd al in de verkoop. Ik werkte eerder voor Christiaensens, Sodexho en Proximus. Veel van mijn collega's bij Belgacom hebben een opleiding in de marketing, maar dat is zeker geen vereiste. Wie bij ons start, krijgt sowieso een opleiding van 5 à 6 dagen over onze producten: hoe gebruik je ze en voor wie zijn ze bedoeld? Daarna volgen nog vervolmakingscursussen, waarbij je je in een specifiek domein kunt specialiseren."

Is dit een job voor starters?

"Zeker. Wie zijn middelbare studies heeft afgerond, kan hier in principe komen werken. Een beetje commerciële feeling en een eerste ervaring in de verkoop zijn natuurlijk mooi meegenomen. Maar ligt de verkoop je uiteindelijk toch niet, dan kan je nog altijd terecht in een andere functie binnen Belgacom. Een ambitieuze starter kan al na 2 jaar opklimmen."

Doorgroeimogelijkheden?

"Ik zie mezelf wel doorgroeien in de functie 'field coach', waarbij je de verkopers van verschillende winkels gaat coachen, of in die van winkelverantwoordelijke. Maar er zijn sowieso veel mogelijkheden."