Verdien meer in Brussel

Spreek je meerdere talen? Reis je graag met het openbaar vervoer? Ben je op zoek naar een aantrekkelijk loon? Dan is werken in Brussel iets voor jou.

 

Makkelijk bereikbaar met de trein

Elke dag pendelen duizenden mensen naar Brussel om er te werken. Dat is niet toevallig. In onze hoofdstad zijn heel wat jobs te vinden, zowel voor arbeiders als voor bedienden. Brussel is bovendien de zetel van de regering, het parlement en een rist instellingen van de federale overheid, gemeenschappen en gewesten. Heel wat pendelaars zijn ambtenaren. 

 

Door zijn centrale ligging is Brussel met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Met de wagen naar Brussel komen is te gek. Dan sta je gegarandeerd in de file. Op de trein kun je wat lezen, werken op je laptop, naar muziek luisteren of een dutje doen.

 

Zet in op talenkennis

De lonen in Brussel liggen over het algemeen vrij hoog. Dat heeft te maken met het algemene loonklimaat in de hoofdstad, maar ook met de aanwezigheid van multinationals en grote bedrijven, die een hoop jobs in de sales en marketing aanbieden. Sommige van die bedrijven, maar ook banken en al of niet internationale advocatenkantoren zijn voortdurend op zoek naar juristen.

 

Bij heel wat internationale bedrijven in Brussel is Engels de voertaal. Om in Brussel aan de slag te gaan moet je trouwens op zijn minst beide landstalen beheersen. De meeste werkgevers vragen uitdrukkelijk naar tweetalige werknemers.

 

Wonen in Brussel?

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook van Europa. De instellingen van de Europese Unie zorgen ook voor heel wat tewerkstelling. Verder zijn er ook ambassades en consulaten gevestigd.

 

Wil je de internationale sfeer ook na de werkuren van dichtbij meemaken? Overweeg dan zeker om in Brussel te gaan wonen. De bevolking is zeer divers en multicultureel, en er zijn veel uitgaansgelegenheden, restaurants en cafés. Ook op het gebied van cultuur en ontspanning zit je in de hoofdstad gebeiteld.

 

Voor al onze jobs in Brussel, klik hier.