Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Van bodybuilder tot gouverneur: 5 bizarre carrièrewendingen

Op 2 januari kondigde de Spaanse profrenner Angel Vicioso een bizarre carrièrewending aan: hij zou pastoor worden. Nadien bleek echter dat het om een grap ging. Vacature.com ging op zoek naar andere beroemdheden die hun carrière een draai van 180° gaven.

Van muzikant tot kaasboer

Alex James, de voormalige bassist van Blur, scoorde in de jaren negentig samen met de Engelse rockband hoge toppen. Toch liet hij in 2003 alles voor wat het was en kocht hij samen met zijn vrouw een boerderij. Hij begon er aan een nieuwe carrière als kaasboer.

Van bodybuilder tot gouverneur

Arnold Schwarzenegger was een ooit een gerespecteerde bodybuilder en werd bekend als ‘Terminator’ in de gelijknamige film. Toch koos hij in 2003 voor een totale carrièrewenteling: Schwarzie werd gouverneur van Californië. Onlangs nam hij ook van deze functie afscheid. In welke functie hij zich nu nog zal smijten is nog niet geweten.

Van zanger tot predikant

Als MC Hammer geen belletje doet rinkelen, dan doet zijn wereldbekende nummer ‘U can’t touch this’ dit wel. Op het hoogtepunt van zijn carrière was hij eigenaar van een kasteel en een hele resem luxewagens. Toen zijn muziek niets meer opbracht en hij in 1996 failliet werd verklaard, koos hij voor een leven als predikant.

Van nepburgemeester tot echte burgemeester

Ook in België zijn er mensen die af en toe eens iets nieuws willen in hun leven. Een voorbeeld daarvan is Walter De Donder, beter gekend als ‘meneer de burgemeester’ uit het kinderprogramma ‘Samson & Gert’. Na 20 jaar in de huid van de burgemeester, heeft hij de smaak te pakken. Op 1 januari 2011 legde hij de eed af als burgemeester van Affligem. Ook al heeft hij er nu een belangrijke functie bij, toch zegt hij de televisie nog geen vaarwel.

Van drummer tot scheikundig goochelaar

David Lovering stond ooit als drummer van de alternatieve rockband ‘The Pixies’ het beste van zichzelf te geven op het podium, tot de groep in 1993 uit elkaar ging. Toch bleef Lovering (na passages bij andere bands) performen op het podium. Niet meer als drummer, wel als ‘The Scientific Phenomenalist’, een scheikundig goochelaar. Hij combineerde wetenschappelijke experimenten met magie. In 2004 kwamen ‘The Pixies’ echter terug samen en nam hij de drumstokjes weer op.