Straks afgestudeerd? Ontdek je mogelijkheden met Reveal by L'Oréal

Met het online businessgame Reveal by L'Oréal richt cosmeticagroep L'Oréal zich tot studenten van alle studierichtingen overal ter wereld, die hun carrièremogelijkheden willen verkennen alvorens zich op de arbeidsmarkt te storten. In het spel kruip je in de huid van een personage dat zijn eerste werkdag beleeft bij het hoofdkantoor van L’Oréal. Net als in het spel Sims dus, maar dan in een zakelijke context. Je loopt rond in de kantoren van het bedrijf en maakt eerst en vooral kennis met de hr-verantwoordelijke en de baas. Daarna start het echte spel. 

Punten verzamelen

Tijdens het spel wandel je rond in 5 ‘environments’, kamers waar je medewerkers ontmoet die je informatie bezorgen. De kandidaten wedijveren met elkaar om een stage bij de marketing, financiële dienst, R&D, business development of logistiek in de wacht te slepen.

Punten verzamel je door contacten te leggen met nieuwe collega’s, missies uit te voeren en quizvragen te beantwoorden. De meerkeuzevragen vormen je profiel. Als je één volledige kamer hebt doorlopen en de vragen hebt beantwoord, ontvang je een automatisch rapport met 5 aspecten van je persoonlijkheid en advies over wat te doen in dagelijkse werksituaties. Op het einde van het spel krijg je carrièretips in functie van je karakter en kwaliteiten.

Iedereen kan deelnemen

Studenten van over de hele wereld kunnen deelnemen, met of zonder diploma. Studenten financiën, licentiaten kunstgeschiedenis, bio-ingenieurs of afgestudeerden aan een businessschool … Je hebt wel een goede kennis van het Engels nodig, want het spel verloopt volledig in het Engels.

De kandidaten worden op wereldschaal geklasseerd aan de hand van punten die ze verdienen door de snelheid waarmee ze vragen beantwoorden, hun kennis van het merkenuniversum, maar ook – een beetje een makkelijke manier om de buzz te verspreiden – het aantal vrienden die ze via socialenetwerksites uitnodigen.

Win een job

Het spel streeft dit jaar naar 100.000 gamers. De zes beste deelnemers worden uitgenodigd in Parijs om hun professionele vaardigheden in minder virtuele omstandigheden te evalueren. Daarnaast mogen de besten twee dagen doorbrengen in het L’Oréal-hoofdkantoor van hun land, al kon de Belgische vestiging nog niet bevestigen of dit ook effectief zo is. Op wereldschaal zoekt de groep 2.500 tot 2.700 stagiairs en 500 nieuwe werknemers per jaar. Een derde van de stagiairs wordt aangeworven via dit platform. 

Cy.P.