Sofico blogt dag 4: eerste project!

Naam: Karlien Coppens
Functie: Business Consultant
Bedrijf: Sofico

Sofico is een toonaangevende internationale leverancier voor software-oplossingen en diensten voor Automotive Finance, Leasing, Fleet & Mobility management met meer dan 25 jaar ervaring. Ons softwarepakket ‘Miles’ is gebaseerd op een ongeëvenaarde business expertise en cutting-edge technologie. Sofico onderscheidt zich door hechte teams met excellerende medewerkers en het bouwen van langetermijnrelaties met klanten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Gent (Zwijnaarde).
 

Deze week schrijft Karlien Coppens, Business Consultant bij Sofico, elke dag een blog voor Vacature.

Drie maanden na mijn eerste werkdag en naar het einde van de trainingperiode toe startte er een nieuw project bij Sofico, waar ik meteen mocht aan deelnemen. Op die manier kreeg ik de kans om als starter de volledige cyclus van een project te doorlopen. In een eerste fase gaven senior business consultants workshops bij de klant om uit te leggen hoe de bedrijfsprocessen vertaald zijn in Miles. Klanten krijgen de kans om hun eisen duidelijk te maken zodat het softwarepakket kan aangepast worden aan hun noden. Ik nam notities tijdens de workshops en verwerkte de vereisten van de klant in een document. Eens deze fase doorlopen was en de documenten goedgekeurd waren begon de implementatiefase. De voorgestelde oplossingen worden stelstelmatig ingebouwd in het softwarepakket en het programma wordt in verschillende fasen overgedragen aan de klant zodat de klant het programma per module kan testen.

Momenteel heb ik geholpen bij de configuratie van twee modules. Ik maak nog veel fouten maar ik doe het werk ontzettend graag. Ik leer elke dag veel bij en ben omringd door toffe, capabele collega’s. Ik kijk al uit naar de 'go live' van het project, namelijk het moment waarop de leasingmaatschappij haar oude softwareprogramma voorgoed verbant en overschakelt op Miles. Ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen voor Sofico, hopelijk mogen we in september een nieuwe lading gemotiveerde starters verwachten!