Sofico blogt dag 2: jobaanbod

Naam: Karlien Coppens
Functie: Business Consultant
Bedrijf: Sofico

Sofico is een toonaangevende internationale leverancier voor software-oplossingen en diensten voor Automotive Finance, Leasing, Fleet & Mobility management met meer dan 25 jaar ervaring. Ons softwarepakket ‘Miles’ is gebaseerd op een ongeëvenaarde business expertise en cutting-edge technologie. Sofico onderscheidt zich door hechte teams met excellerende medewerkers en het bouwen van langetermijnrelaties met klanten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Gent (Zwijnaarde).
 

Deze week schrijft Karlien Coppens, Business Consultant bij Sofico, elke dag een blog voor Vacature.

Een jobaanbod afslaan in tijden van crisis, het klinkt riskant en ondankbaar. Dus besloot ik midden december om het contract voor junior auditor toch maar te ondertekenen. Geen droomjob maar wel werkzekerheid..

In het tweede semester laaide mijn twijfel echter weer sterk op bij het lezen van Sofico’s vacature voor ‘Business Consultant’. Als aanbieder van software solutions voor automotive finance, leasing, fleet & mobility management is Sofico actief in Europa, Azië en Australië.  Het bedrijf is momenteel sterk aan het groeien en biedt een dynamische werkomgeving. Een familielid van mij werkte op dat moment al een aantal jaren bij het bedrijf als IT-specialist. Ik  was dan ook enorm verrast toen bleek dat Sofico naast informatici ook op zoek was naar economisten en handelsingenieurs. Ik besloot - ondanks mijn getekend contract- toch te solliciteren voor de functie ‘business consultant’, een job die ik écht begeerde. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd de job toegelicht in al zijn facetten. Er werd gepeild naar mijn kennis en interesses, niet alleen om na te gaan of ik over de nodige capaciteiten beschikte maar ook om te kijken of de job mij zou liggen. Voor het eerst voelde solliciteren aan als een gezamenlijke zoektocht voor werkgever en werknemer.