Sofico blogt dag 1: verder studeren of gaan werken?

Naam: Karlien Coppens
Functie: Business Consultant
Bedrijf: Sofico

Sofico is een toonaangevende internationale leverancier voor software-oplossingen en diensten voor Automotive Finance, Leasing, Fleet & Mobility management met meer dan 25 jaar ervaring. Ons softwarepakket ‘Miles’ is gebaseerd op een ongeëvenaarde business expertise en cutting-edge technologie. Sofico onderscheidt zich door hechte teams met excellerende medewerkers en het bouwen van langetermijnrelaties met klanten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Gent (Zwijnaarde).
 

Deze week schrijft Karlien Coppens, Business Consultant bij Sofico, elke dag een blog voor Vacature.

Gaan werken of verder studeren? Het is een vraag waar vele studenten mee kampen wanneer ze het laatste jaar van hun studies aanvatten. Ook ik kampte met dat dilemma toen ik mijn Masterjaar Toegepaste Economische Wetenschappen startte. Ik had net acht maanden in Montpellier gestudeerd en drie maanden stage gelopen op de financiële dienst van een multinational. Na een deugddoende vakantie trok ik opnieuw naar de Ugent, waar ik meteen in contact kwam met grote bedrijven en hun indrukwekkende recruteringscampagnes. Ik werd uitgenodigd voor verschillende meet & greets waarbij bedrijven kosten noch moeite spaarden om hun jobaanbiedingen in de verf te zetten.

Nadat ik verschillende bedrijfsevenementen bijgewoond had besloot ik begin december deel te nemen aan een ‘selection day’ voor een job als ‘junior auditor’ bij één van de big 4. Niet meteen mijn droomjob, maar wel een mooie opportuniteit om gedurende één dag sollicitatie-ervaring op te doen. Samen met twintig andere studenten doorliep ik de selectieprocedure: kennistesten, taaltesten en gesprekken met HR-verantwoordelijken. Een vermoeidende dag die ik beëindigde met een contractaanbod. "Wat nu?" was de vraag die door mijn hoofd spookte toen ik huiswaarts keerde.