Snel geld verdienen? Adverteer via je baard

Baarden zijn ‘in’ tegenwoordig. Ze zijn warm en zacht en als het van reclamebureau Cornett-IMS uit Kentucky afhangt kunnen ze binnenkort ook een bron van inkomsten vormen.

Het bedrijf lanceert namelijk het concept van ‘beardvertising’. Dat houdt in dat je via miniatuur-reclamepanelen die je in je baard kan hangen – de zogenaamde ‘beardboards’ – reclame maakt voor bedrijven die daarvoor willen betalen. Wie de trotse bezitter is van een forse baard kan op die manier tot 5 dollar per dag verdienen.

Onderhandelingen zijn bezig

Het lijkt een ridicuul idee, maar volgens bedrijfsleider Whit Hiler is het wel degelijk serieus bedoeld. “Ik denk dat dit de volgende hype kan worden”, vertelt hij aan de zakensite Business Insider. “Iedereen houdt toch van baarden? We krijgen momenteel enorm veel aanvragen binnen van baarddragers die geïnteresseerd zijn in ons concept en we zijn ook al aan het onderhandelen met enkele bedrijven die op deze manier willen adverteren. Heel binnenkort zal je dus de eerste ‘beardboards’ in het straatbeeld zien opduiken.

Ook tattoos leveren geld op

Beardvertising is trouwens niet de enige vreemde manier om via reclame op je lichaam geld te verdienen. Onlangs stelde het New-Yorkse vastgoedbedrijf Rapid Reality zijn werknemers voor om in ruil voor 15% opslag het bedrijfslogo ergens op hun lichaam te laten tatoeëren. Daarnaast is ook het verhaal bekend van de Amerikaanse Kari Smith die voor 10.000 dollar een tatoeage van de goksite Golden Palace op haar voorhoofd liet zetten.