Sneeuwvrije wegen? Een blik achter de schermen van de strooidiensten

Sneeuwfanaten kunnen weer hun hart ophalen, maar voor wie naar zijn werk moet kan zo'n wit tapijt een storende factor zijn. De strooidiensten doen hun best om de wegen vrij te maken. Wie zijn deze mensen en wat is hun taak?

Welke organisatie zit er achter de strooidiensten?

Het Agentschap Wegen en Verkeer is verantwoordelijk voor het strooien op de gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen, maar het effectief strooien doet het agentschap niet zelf. Dit wordt voornamelijk gedaan door aannemers. Strooiwerkzaamheden zelf worden uitgevoerd door mensen uit de privésector, zoals de tuin- en landbouwsector. In de zomer voeren zij de normale taken uit die van deze sector verwacht worden, terwijl ze zich tijdens de winter voornamelijk bezig houden met strooien op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen.

Wat zijn de taken van werknemers bij het winterteam van Wegen en Verkeer?

Binnen de strooidiensten zijn er veel verschillende taken. De mensen van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de opvolging en coördinatie:

- het bestellen en de logistieke afhandeling van zoutleveringen
- het laden van de vrachtwagens
- het coördineren van de verschillende ritten van de strooiwagens
- het opvolgen van de toestand op de weg d.m.v. het gladheidmeetsysteem
- visuele inspecties
- beslissen wanneer, wat en waar er gestrooid moet worden
- communicatie naar pers en de weggebruikers

Wat zijn de taken van de aannemers?

Vacature.com sprak met Chris Vervaecke van Grondwerken Vervaecke BVBA. Tijdens de winterperiode staat zijn bedrijf 24/24 en 7/7 klaar om zout te strooien op de wegen en op parkings van bedrijven. “We worden door een bepaald persoon, die alles coördineert voor de regio, geseind. Op voorhand proberen we al wel een planning te maken waar we gaan strooien, maar toch moeten we heel flexibel zijn tijdens deze periode. Onze eigen mensen werken samen met zelfstandige chauffeurs. Om de sneeuw te ruimen voorzien we ook steeds een tweede ploeg. Wij zorgen niet alleen voor de wegen, maar werken ook op parkings van bedrijven."

"Voor de mensen beginnen toe te stromen op hun werk, proberen we de parking vrij te maken. Dit doen we vaak manueel. Goede handschoenen zijn dan zeker geen overbodige luxe. Door de koude temperaturen en het risico dat ermee gepaard gaat, is het zwaar werk. Vooral voor de strooiwagens die moeten uitrijden is het gevaarlijk. Zij rijden immers wanneer er nog niet gestrooid is, wanneer de wegen op hun gladst zijn.”

Werkuren aannemers

Hoeveel uur ze moeten strooien verschilt van aannemer tot aannemer. Aangezien sneeuw niet altijd voorspelbaar is, moeten de strooidiensten de klok rond stand-by staan. Als er een sein komt dat ze moeten uitrijden, moeten ze vaak binnen het uur paraat staan.

Flexibiliteit is van groot belang om deze job uit te voeren, weet Chris Vervaecke ons te vertellen “Sneeuw kun je niet tegenhouden, het is dan ook niet altijd voorspelbaar wanneer we moeten uitrukken. We werken zowel ’s nachts als overdag. Soms kan het zijn dat we uitrijden voor een heel kort traject van drie uur, maar als het pas gesneeuwd heeft duurt het traject meestal acht uur. Gelukkig hebben we warme winter – en signalisatiekledij, anders is dit werk na een paar uur al niet meer doenbaar. Wanneer er overdag gewerkt wordt is dat volgens de normale uren en lonen, ’s nachts worden onze mensen natuurlijk meer betaald.’

Loon

Voor de werknemers van Agentschap Wegen en Verkeer is hun loon afhankelijk van de loonbarema’s van de overheid. Aangezien er heel wat verschillende profielen actief zijn binnen de strooidiensten, is het niet eenvoudig om er een algemeen loon op te kleven.

De werknemers van de tuin- en landbouwbedrijven verdienen voor hun diensten tijdens de winter het normale loon dat van toepassing is tijdens normale werkdagen. Voor hun werk ’s nachts en in het weekend worden zij natuurlijk extra betaald.

Bron: Agentschap Wegen en Verkeer - Foto: Geert Vanden Wijngaert via imagedesk.be