Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Samsung in 10 opmerkelijke cijfers

De Koreaanse gigant in consumentenelektronica dankt zijn succes aan de imitatie van innoverende producten van zijn concurrenten. Een gigantische afdeling onderzoek & ontwikkeling helpt hen daarbij. In 10 cijfers schetsen we u een beeld van deze Aziatische producent van elektro, telecommunicatieproducten, beeldschermen en multimedia.

190.000

Dat is het aantal werknemers van de Samsung-groep. In België stelt het merk een hondertal mensen tewerk.

40.000

Dat is het aantal onderzoekers en ingenieurs dat actief is in de 24 onderzoekscentra van Samsung. 6% van het zakencijfer wordt geïnvesteerd in R&D.

4.500

Het totaal aantal patenten dat de 40.000 onderzoekers van Samsung jaarlijks indienen. Wat aantal patenten betreft bezet het bedrijf wereldwijd de tweede plaats, na IBM.

137 miljard dollar

Het zakencijfer van de groep voor het jaar 2010. Samsung Electronics bezet zo de 33ste plaats in de Global 2000-rangschikking die het magazine Forbes jaarlijks opstelt.

3 miljoen

Het aantal voorbestellingen van de Galaxy S2, een zogenaamde ‘iPhone-killer’. Deze smartphone, die duidelijk afgekeken is van het toestel van Apple, verschijnt telkens op de markt met verbeteringen aan de chip en het scherm.

3 maanden

De tijd die de ingenieurs van Samsung nodig hadden om de Galaxy Tab te herwerken en te verbeteren na de lancering van de iPad 2. Het resultaat? Een product met een vergelijkbare prijs, maar nog dunner.

30.000

Het aantal inwoners van de Samsung Digital City in Suwon, dicht bij Seoel. Naast het bedrijf, waarvan de kantoren in het stadscentrum liggen, vind je er onder meer ook nog stadia, restaurants en een ziekenhuis.

0,2 mm

Het verschil in grootte tussen de iPad 2 en de Galaxy Tab 10.1, die in juni uitkwam. Behalve dunner is het toestel ook minder duur.

1, 2, 3 …

Samsung is de nummer 1 in de sector van de televisies, Blu-raylezers en home cinema. Voor gsm’s is het bedrijf wereldwijd nummer 2 en op het gebied van foto en video is het nummer 3.

1938

Het jaar waarin Samsung werd opgericht. In het begin was het vooral de bedoeling van stichter Byung-Chull Lee om gedroogde groenten, fruit en vis te exporteren naar China. Tien jaar later bevond de man zich aan het hoofd van een bloeiend bedrijf dat beschikt over eigen molens, machines en verkoopseenheden. In het Koreaans betekent Samsung ‘drie sterren’.