Psycholoog wordt test engineer: hoe ziet zijn werkdag eruit?

Naam? Jo Vanpaeschen

Functie? Test engineer

Bedrijf? Sogeti

Opleiding? Master psychologie. Voor deze job moet je niet per se een diploma informatica hebben. Samen met mij startten een bioloog en een archeoloog. We kregen eerst een maand opleiding voor we bij de klanten aan de slag gingen. Ook bachelors komen in aanmerking.

Hoelang doe je deze job al? Sinds maart 2008. Het is mijn eerste job. Het is dus zeker een job voor starters.

Hoeveel verdient een test engineer? Een starter krijgt ongeveer 2.000 euro bruto, aangevuld met een bedrijfswagen met tankkaart, een parkeervergoeding, een maaltijdvergoeding en een hospitalisatieverzekering.

Business development consultant, supply assistant,… Allemaal ronkende titels, maar waar moet je in uitblinken wil je in aanmerking komen voor zo'n functie? Deze week zoomen we in op de job van Jo Vanpaeschen, test engineer bij Sogeti.

Wat doet een test engineer?

Als test engineer waak ik over de kwaliteit van de it-projecten die klanten aan ons bedrijf uitbesteden. Ik test de programma's en applicaties die de it'ers ontwikkelen. In de eerste fase van het project komt het erop aan ons goed te documenteren en te informeren. Wat verwacht de klant precies? Aan welke eisen moet het programma voldoen? Hoe wil de klant het programma gebruiken? Al naargelang de noden bedenken en creëren we allerlei testcases.

Zijn de it'ers klaar, dan begint voor ons het echte werk: het testen. Wij moeten nagaan of het programma goed werkt en of het voldoet aan de wensen van de klant. Stoten wij op fouten, werkt het programma niet snel genoeg of beantwoordt het niet geheel aan de verwachtingen, dan vragen we aanpassingen aan de it'ers. Indien mogelijk geven we ook aan waar volgens ons de fout zit en suggereren we een oplossing. Uiteindelijk komt het erop aan de klant een inschatting te geven van het kwaliteitsniveau en de mogelijke risico's wanneer de applicatie in productie gaat.

Tot slot worden wij ook betrokken bij de opleiding van de uiteindelijke gebruikers. Het is meestal ook aan ons om de handleiding samen te stellen.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ofwel zit ik aan de vergadertafel, ofwel voor mijn computer. Al naargelang de fase van het project zal het ene of het andere primeren. Regelmatig een praatje maken met de it'ers en de uiteindelijke gebruikers hoort er natuurlijk ook bij.

Belangrijk om weten, voor 95% van de projecten zit ik bij de klant. Sommige projecten duren 4 tot 5 maanden, andere een jaar. Sporadisch kunnen er ook projecten van enkele weken tussen zitten.

Welke zijn de leuke kanten van deze job?

- De variatie: Om de paar maanden of om het (half) jaar zit je bij een andere klant. Ook binnen een project is er dankzij de verschillende fases voldoende afwisseling. Valt een project of klant tegen, dan weet je dat er vroeg of laat weer iets leukers komt.
- Het contact met collega's en klanten: In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is dit een heel sociale job. Overleggen is essentieel.
- De constante scholing: Je komt terecht in heel veel verschillende omgevingen en leert zo heel wat bij over tal van businesses. Een verrijking voor jezelf.
- De aparte manier van denken: Als test engineer moet je actief op zoek gaan naar problemen, dat vraagt een andere logica dan we gewoon zijn. Helemaal leuk wordt het als je de it'ers op weg kunt helpen naar een oplossing.

En de minder leuke kanten?

- Het gebrek aan echte collega's: Is een project afgelopen, dan is het ook tijd om afscheid te nemen van je collega's in het bedrijf van de klant. Daarna staat alweer een nieuw project voor de deur, met opnieuw nieuwe collega's. Gelukkig zijn daar nog de collega's van Sogeti zelf, met wie je heel regelmatig contact hebt.
- Geen vast woon-werkverkeer: Voor het ene project zal je reistijd 10 minuten zijn, voor het andere zal je er meer dan een uur over doen.
- Het slechte nieuws brengen: Vind je een fout in het programma dan is het aan jou om het aan te kaarten bij de programmeurs. Meestal zien ze je dan niet zo graag komen.

Waarin moet een werknemer in deze job uitblinken?

- Sterk analytisch vermogen. Dat is de voornaamste technische vereiste. Om testcases samen te stellen en fouten te vinden, moet je logisch kunnen redeneren.
- Communicatief zijn. Belangrijk aangezien je dagelijks moet overleggen met gebruikers en it'ers. Je moet ook in staat zijn om slecht nieuws te brengen. 
- Probleemoplossend denken. Fouten vinden is één ding, een oplossing aanreiken is nog een heel ander paar mouwen.
- Kunnen omgaan met veranderingen: Elk (half) jaar krijg je een ander project voorgeschoteld. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn in deze job grote troeven.
- Snel kunnen werken.

Doorgroeimogelijkheden?

Zeker, je takenpakket verruimt naarmate je meer kennis en ervaring opdoet. Op termijn kan je je meer specialiseren, bijvoorbeeld in de methodologie, ofwel kan je kiezen voor een meer coördinerende functie.

Tekst: Hermien Vanoost

Kijk ook eens naar de werkdag van
- een fuctioneel analist
- een sales executive