Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Patiëntenzorg: een gesprek met Francine Van Reeth, directeur Patiëntenzorg, ZiekenhuisNetwerk Antwerpen-Middelheim


Jobinhoud

ZiekenhuisNetwerk Antwerpen is een nieuw overkoepelend orgaan van vier algemene ziekenhuizen, vijf gespecialiseerde en zeven dagcentra die tot voor kort behoorden tot OCMW Antwerpen. Mijn job is erg gevarieerd, gaande van oplossingen zoeken voor dagelijkse problemen met bestellingen, informatica of patiëntenzorg, tot het uitbouwen van een beleidsvisie. Daarbij moet ik rekening houden met patiënten, artsen, werknemers, kwaliteit en financiën. Ten slotte ben ik ook verantwoordelijk voor het gegevensbeheer van het ziekenhuis.

Moeten we jaloers zijn?

Ik kan me niet permitteren om in slaap te vallen. Het is een heel dynamische job. Ik probeer bij te blijven met relevante artikels uit het Staatsblad en ik heb een abonnement op verschillende gespecialiseerde tijdschriften. De dingen zijn voortdurend in beweging. Dat prikkelt me enorm.

Studies

Verpleegkunde A1, licentiaat sociale wetenschappen en ziekenhuisbeleid.

Competenties

Ik werk samen met medewerkers van alle departementen. Sociale vaardigheden zijn daarbij een troef. Bovendien ben ik bereid van iedereen dingen bij te leren. Verder is het belangrijk dat ik me verdiep in de wetten en regels rond personeel, ziekenhuis en financi‘n. Stiptheid is dan weer noodzakelijk om bijvoorbeeld de ziekenhuisgegevens correct te rapporteren aan officiële instanties.

Salaris

Binnen de A9-barema's.

Carrièremogelijkheden

Mocht ik mijn werk verliezen, dan zou ik er niet voor terugdeinzen om opnieuw als verpleegkundige aan de slag te gaan. Met mijn diploma van ziekenhuiswetenschappen zijn er ook mogelijkheden in de verpleegsterschool, op het kabinet of in wetenschappelijk onderzoek. Al sta ik liever met beide voeten in de praktijk.