Nooit verveeld in marketing en communicatie

Ga je graag met mensen om? Zit communiceren je in het bloed? Heb je commerciële flair en zoek je een creatieve job vol afwisseling in een branche die voortdurend in beweging is? Dan is marketing en communicatie de sector voor jou!

 

Communicatiebeleid (mee) uitstippelen

Met een bachelor of master in de richting marketing of communicatie kun je allerlei kanten uit: businessdevelopment, marktonderzoek, CRM, data-analyse... Of je gaat aan de slag bij een communicatie- of reclamebureau, waar je campagnes en communicatiemiddelen ontwikkelt.

 

Als communication manager bij bedrijven, overheden of instellingen bepaal je het communicatiebeleid. Wat communiceer je? Wanneer doe je dat? En hoe doe je dat? Welk medium is het beste geschikt voor je doelgroep?

 

Druk je stempel op het marketingbeleid

Als marketing manager ben je verantwoordelijk voor het marketingdepartement van een bedrijf. Je bepaalt het marketingbeleid en positioneert de firma op de markt, vaak in samenspraak met de andere managers. Samen met je team werk je acties uit.

 

Een marketing assistant helpt de marketing manager om het marketingplan uit te werken. Hij of zij bedenkt marketing- en imagocampagnes om de merkbekendheid te vergroten. Als brand manager zet je merken in de markt. Je staat ook in voor de ontwikkeling van nieuwe producten, de opbouw van het concept daarrond en het marktonderzoek.

 

Online steeds belangrijker

De evoluties binnen de wereld van marketing en communicatie volgen elkaar steeds sneller op. In deze branche verveel je je nooit. Er valt altijd iets bij te leren, en je moet voortdurend creatief en innovatief uit de hoek komen.

Marketing is fundamenteel veranderd door het internet. Communicatie is verschoven van de traditionele massamedia (tv, radio, print) naar digitaal. Als online marketeer doe je marktonderzoek naar online gebruikers, bepaal je welke doelen je met je website wil bereiken, welke eigenschappen die moet hebben en hoe je hem gebruiksvriendelijker maakt.

 

Nog meer jobs in marketing en communicatie bekijken, kan hier.