Louis Vuitton in 7 cijfers

Angelina Jolie poseerde een tijd geleden voor Louis Vuitton, bijna zonder make-up, blootvoets en in een losse linnen broek. Het kadert in de marketingcampagne van het luxemerk om zich opnieuw op zijn oorspronkelijke klanten te richten: reizigers.

4.500

Zoveel euro moet je neertellen voor de reiskoffer Alzer 70, een leren harde koffer met het iconische LV-monogram van 70 op 47 centimeter.

1854

In dit jaar richtte Louis Vuitton, een Frans ambachtsman, een zaak op gespecialiseerd in valiezen, handtassen en lederen accessoires.

2,7

In 2010 haalde het luxemerk 2,7 miljard euro op, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. De resultaten van Louis Vuitton trokken de totale omzet van moedergroep LVMH danig op.

1.000

Vorig jaar werden meer dan 1000 vervalsers opgepakt die handel dreven in fake Louis-Vuittonproducten, een ware plaag voor het modehuis.

1.500

1500 vierkante meter groot is de winkel die het merk vorig jaar in Londen opende. Bij de opening werd dit de spectaculairste store tot dan toe genoemd, met moderne kunst en state-of-the-art technologie.

23

In diezelfde winkel in Londen is er een trap, bestaande uit 23 vierkante meter led-lichtjes, die de drie verdiepingen van het gebouw met elkaar verbindt.

6

Elke (echte) tas van Vuitton heeft een serienummer bestaande uit zes karakters. Onder andere op die manier kan je echte van valse tassen onderscheiden.