LinkedIn in 10 verbazingwekkende cijfers

De sociale netwerksite voor professionals is flink gegroeid sinds haar ontstaan in 2003. Vandaag gebruiken miljoenen mensen de site om relaties op te bouwen met interessante zakelijke contacten. 10 verbazende cijfers over LinkedIn!

120 miljoen

Dat is het huidige aantal cv’s dat op LinkedIn prijkt en dat regelmatig wordt geüpdatet door internetgebruikers die vooruit willen in hun carrière. In België waren er eind september 2011 1 miljoen gebruikers.

1500 werknemers

In juni 2011 telde LinkedIn wereldwijd 1515 werknemers die fulltime voor het bedrijf werken. De internationale afdelingen van de internetgigant zijn gevestigd in Amsterdam, Bangalore, Delhi, Dublin, Londen, Melbourne, Bombay, München, Parijs, Singapore, Stockholm, Sydney en Toronto.

170 miljoen euro

Dat is het totale zakencijfer van de ‘Facebook voor professionals’ in 2010. Netto leverde dat een winst van 11 miljoen op. We mogen niet naïef zijn: LinkedIn maakt de massa carrièregegevens waarover het beschikt natuurlijk te gelde: de site verkoopt zijn gegevens voor goed geld aan rekruteerders en adverteerders.

6,2 miljard euro

Bij de beursintroductie op Wall Street werd het bedrijf van Reid Hoffmann geschat op deze flinke som.

5000 euro

Dat is de som die bedrijven jaarlijks moeten ophoesten om te mogen grasduinen in de 120 miljoen cv’s van potentiële kandidaten op de site en op die manier toekomstige talenten te rekruteren. L’Oréal heeft bijvoorbeeld een twintigtal abonnementen en werft via LinkedIn elk jaar ongeveer honderd nieuwe medewerkers.

4000 bedrijven

Vandaag zijn zo’n 4000 bedrijven geabonneerd op deze formule van LinkedIn.

10 euro

LinkedIn gebruikt ook elke pagina van haar site om er advertenties op te plaatsen. Op die manier verzekert het bedrijf zich van mooie inkomsten. Logisch en ook gebruikelijk voor dit soort van internetplatform? Ja, met dat verschil dat LinkedIn zo’n 60% duurder is dan andere sites: de gemiddelde prijs voor een advertentie die 1000 keer getoond wordt is 10 euro.

120 cv’s per minuut

Onlangs is berekend hoeveel nieuwe cv’s er in real time op LinkedIn worden ingegeven. Dat zouden er twee per seconde zijn. We kunnen dus ook zeggen dat er per minuut 120 cv’s bijkomen. En hoeveel zijn dat er per uur? Haal jullie rekenmachines maar boven!

1,4 miljard euro

Dat is de nettowaarde van Reid Hoffman, de stichter van LinkedIn. We moeten er wel bij zeggen dat Hoffman, voordat hij zich op LinkedIn stortte, al een rijk man geworden was door de verkoop van PayPal aan eBay. Hij heeft ook geïnvesteerd in andere succesbedrijven uit Silicon Valley: Facebook, Flickr en Zynga. Een ware visionair dus …

1,2 km

Een aantal mensen hebben zich geamuseerd met te berekenen hoe hoog de stapel papier zou zijn die overeenkomt met de meer dan 120 miljoen cv’s op LinkedIn. Het resultaat was 1,2 km. De berekenaars hebben er wel niet bij gezegd of ze voor hun schatting zijn uitgegaan van cv’s van één of meerdere pagina’s …

Bron: Capital