Leader callcenter: een gesprek met Magda Van Steen, Mobistar

Jobinhoud

"Ik leid twee teams van in totaal 60 jonge mensen (25 tot 30 jaar). Eén team behandelt vragen, klachten en problemen van belangrijke particulieren. Het andere team controleert betalingen en verzorgt de directe, geschreven communicatie met deze doelgroep".

Agenda

"Ik begin met e-mails te lezen en de agenda van de dag te bekijken. Daarna combineer ik vergaderingen met day-to-day activiteiten. Vandaag bijvoorbeeld leid ik een nieuwe collega rond".

Studies

"Godsdienstwetenschappen. Ik heb daarna een paar jaar voor een klas gestaan. Dat heeft op het eerste gezicht weinig te maken met wat ik nu doe maar er zijn parallellen: een leraar godsdienstwetenschappen moet normen en waarden doorgeven. Ik moet nu ook mijn team naar een juiste, commerciële attitude coachen".

Competenties

"Analysevermogen, organisatietalent en communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar. Doet er zich een probleem voor, dan moet je snel weten wat je er gaat aan doen, je team organiseren en briefen over de manier waarop de oplossing naar de klant wordt gecommuniceerd. Je mag nooit tevreden zijn en moet constant opportuniteiten zoeken om de kwaliteit te verhogen.

Om vlot te werken met mensen die half zo oud zijn als jezelf is een jonge, open geest nodig. Zij moeten voelen dat er naar hen geluisterd wordt. Omdat ik Vlamingen en Walen in mijn team heb, is tweetaligheid noodzakelijk".

Salaris

"Mijn collega's met een direct relevant diploma worden waarschijnlijk beter betaald dan ikzelf, maar ik ben tevreden met mijn vergoeding. Een salaris tussen de 2.500 en 3.500 euro is realistisch".

Moeten we jaloers zijn?

"De moderne wereld van telecommunicatie is zeer boeiend. Ik heb de onvoorstelbare expansie van de gsm-markt vanop de eerste rij mogen meemaken en ben aan hetzelfde tempo kunnen meegroeien: in acht jaar van callcenteragent naar mijn huidige managementpositie. Ik krijg steeds met nieuwe, onvoorziene omstandigheden te maken. Die onvoorspelbaarheid motiveert me en houdt me scherp. Ik ben zelf 54, maar blijf jong door met een groep mensen tussen 25 en 30 jaar te werken".

Carrièremogelijkheden

"Ik denk aan bedrijven met callcenters als core-business, firma's die call-centers opzetten in onderaanneming voor klanten. Ik voel me goed in de ICT-sector, maar ik zou wel een terugkeer naar het onderwijs overwegen".