Hou je van een uitdaging? Zoek een job in purchasing!

Heb je commerciële studies gevolgd, maar voel je je geen verkoper? Wil je toch je commercieel inzicht toepassen? Ben je een teamplayer? Kun je goed onderhandelen en hou je van een uitdaging? Ga dan aan de slag als aankoper

 

Aankoop is een even belangrijke bedrijfsactiviteit als verkoop. Aankopers of purchasers vind je in vrijwel alle sectoren en branches, en goed nieuws: een job vinden in purchasing is niet zo moeilijk. 

 

De markt afschuimen

Als buyer of aankoper ben je verantwoordelijk voor de aankoop van goederen of diensten voor je bedrijf. Je schuimt actief de markt af en gaat op zoek naar nieuwe en geschikte producten, stelt een budget op en onderhandelt met verkopers en leveranciers.

 

Een assistent aankoop is de rechterhand van de aankoper en geeft hem administratieve ondersteuning. Voor zo’n job volstaat een bachelordiploma marketing, office management of bedrijfsmanagement. Voor een functie als aankoper vragen bedrijven een master- of bachelordiploma in een relevante richting. Dat wil zeggen een richting waardoor je thuis bent in het product of de dienst die je gaat aankopen.

 

Ook leidinggevenden

Werk je liever in een leidinggevende functie? Ook dan kun je in de aankoop aan de slag, als procurement manager of purchasing manager. Procurement management is een overkoepelende term voor alle werkzaamheden die te maken hebben met de inkoop. Een procurement manager beheert de contacten met alle leveranciers, volgt contracten op en evalueert ze. Een purchasing manager staat aan het hoofd van een team aankopers en bedenkt een strategie voor de aankopen van een bedrijf. Voor een dergelijke functie is enkele jaren ervaring in de aankoop in een vereiste.

 

 

Bekijk hier alle vacatures in purchasing.