Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdient nieuwslezer Kevin Major?

- Naam? Kevin Major

- Leeftijd? 30 jaar

- Beroep? Nieuwslezer op Studio Brussel en MNM en hoofdredacteur bij Cutting Edge

“Het is drie uur. Dit is het nieuws met Kevin Major.” Wie naar Studio Brussel of MNM luistert, kent ze wel, de warme stem van nieuwslezer Kevin Major (30). In 2008 kreeg hij nog de radio award voor 'Beste Nieuwslezer'. Hoeveel brengt het op?

Presenteren en redigeren

“Ik presenteer de nieuwsbulletins en doe ook eindredactie van het kortnieuws. Het is een job met strakke deadlines. Op de VRT heb ik het statuut van programmamedewerker. Mijn netto maandloon bedraagt om en bij de 2.000 euro. Daar zit mijn basisloon in dat maandelijks wordt aangevuld met een extraatje voor mijn weekendwerk. Ik ben best tevreden met mijn loon.”

Hoofdredacteur van Cutting Edge

Daarnaast is Kevin Major ook hoofdredacteur van CuttingEdge.be, een onafhankelijke cultuur- en mediasite met recencies van boeken, cd's, theater, radio, tv, ... “Voor dat werk ontvang ik geen loon, al stop ik er wel heel wat tijd in. Als ik op de VRT een avondshift heb, begin ik om half twee 's middags te werken. In de voormiddag ben ik dan thuis al bezig met het verwerken van mailtjes voor Cutting Edge. De combinatie van VRT en Cutting Edge lukt wel, omdat ik de beide zo goed mogelijk probeer te spreiden. Het maakt dat ik zeer gevarieerde dagen heb.”

DJ Kevin Major

En soms is Kevin Major ook dj. “Ik probeer toch één of twee keer per maand te gaan draaien. Mijn party setlists gaan van Madonna tot dEUS. Daarbij verdien ik natuurlijk ook een centje. Ik let er wel op dat ik nog genoeg tijd vrijmaak voor vrienden en familie. Dat blijf ik het belangrijkste vinden.”

Uitgaven: films, restaurants en reizen

“Die extra inkomsten als dj kan ik best gebruiken. Eén van mijn passies is film. Ik koop regelmatig blurays. Daar gaat toch een groot deel van mijn budget naartoe. Daarnaast laat ik me geregeld verleiden tot restaurant- en cafébezoekjes met vrienden. En een mooie reis maken, sla ik zeker niet af. Als je dit allemaal optelt, kan het leven wel eens duur zijn.”

Foto: Stijn Hosdez