Hoeveel verdient Jef Colruyt, CEO van Colruyt Group?

Jef Colruyt is CEO van Colruyt Group. 6 december is een hoogdag voor hem: de sint haalt immers veel cadeautjes bij Dreamland, een van de grootste speelgoedwinkels van het land, in handen van Colruyt Group.

Hoeveel verdient deze man?

Expansie

De Colruyt Group bestaat uit meer dan de supermarktketen alleen: ook winkels van Dreamland, Spar, Okay en Bioplanet zijn eigendom van de groep. Ook het benzinestation DATS 24 zit in hun portefeuille.

Colruyt is nog altijd grotendeels een familiebedrijf, waarin onder andere Jef, Frans en Piet Colruyt betrokken zijn.

Extralegale voordelen

Elk lid van de raad van bestuur, acht in totaal, ontvangt jaarlijks een vast bedrag aan extralegale voordelen van Colruyt Group. Bij Jef gaat dit om 85.000 euro jaarlijks, of 7.083 euro bruto per maand. Verder ontvangt ook de vennootschap Anima NV, waar Jef Colruyt gedelegeerd bestuurder van is, 341.000 euro. Naast Jef zijn ook Wim en Marian Colruyt bestuurders van Anima.

Loon

Er werd ook 3,7 miljoen euro aan variabele vergoedingen betaald aan de leden van de Raad van Bestuur, waaronder Jef en Frans Colruyt. Om de privacy van de leden van de Raad van Bestuur te beschermen, maakt Colruyt alleen het totale loon bekend dat verdeeld wordt onder de directieleden. De 3,7 miljoen euro wordt verdeeld onder 6 bestuurders, waarvan Jef Colruyt én zijn vennootschap Anima NV er twee zijn. Eigenlijk heeft Jef dus twee zitjes in de Raad van Bestuur. Het loon van de ceo werd voor het voorbije jaar bepaald volgens een marktstudie van het bedrijf Towers Perrin.

Waarschijnlijk ligt de bezoldiging van Jef Colruyt dan hoger dan die van de overige leden van de Raad van Bestuur. Hij verdient dus waarschijnlijk meer dan één derde van de bezoldigingen, 1,2 miljoen euro.

Totaal

Bruto verdiende de grote baas van Colruyt, als we alle vergoedingen optellen, minstens 1,66 miljoen euro bruto in het voorbije boekjaar. Colruyt zelf verdient overigens niets aan de hele Westvleteren-actie, de gehele opbrengst gaat naar de renovatie van de abdij.

Bron: Geconsolideerde jaarrekening Colruyt, Colruyt.be