Het cv van Jeroen Meus

Tv-kok Jeroen Meus blijft de chouchou van de Vlaamse televisiekijker. Zijn programma 'Dagelijkse kost' valt danig in de smaak, getuige daarvan de drie awards die hij zaterdag wegkaapte op de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren. Bovendien doen ook Meus' kookboeken het nog steeds uiterst goed. Een blik op de carrière van deze succesvolle Leuvenaar.

Personalia

Geboortedatum: 13 maart 1978
Geboorteplaats: Leuven

Opleiding

Kok in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde

Carrière

1999-2000: De 21-jarige Jeroen volgt Ronny Désiron op als chef van het Leuvense restaurant Le Fil.

2001: Hij start het restaurant The Boardroom op in Heverlee.

2002-2003: Jeroen verzorgt twee zomers lang de kookrubriek in het praatprogramma Aan Tafel van Jan Verheyen.

2004: Meus presenteert Wie komt er eten? op vtm, waarbij een gewone Vlaming een maaltijd mag bereiden voor zijn of haar idool. Jeroen helpt hen hierbij.

2005: 94 afleveringen lang loopt op vtm het erg succesvolle Met Meus en Vork, een traditioneel kookprogramma. Hij publiceert ook een kookboek onder dezelfde naam, met meer dan 25.000 verkochte exemplaren een echt succes.

2006: Jeroen opent zijn eigen restaurant, Luzine, in Wilsele nabij Leuven.

2006-2007: Voor het één-programma De Laatste Show gaat Jeroen voor zijn wekelijks rubriekje in 2007 op pad met allerlei interessante figuren om lekker eten en drinken te ontdekken, nadat hij in 2006 al een wekelijkse rubriek onderhield waar hij zijn mening gaf over krantenartikels die hij doorheen de week tegenkwam.

2008: Hij krijgt de prestigieuze titel stadskok van Leuven toegekend. Dit houdt in dat hij over een periode van twee jaar allerlei projecten die gastronomie, cultuur en de Stad Leuven met elkaar verbinden mag lanceren.

2008-2009: Op canvas presenteert Meus het historische kookprogramma Plat Préféré, waarin hij het lievelingsgerecht van beroemde figuren uit het recente verleden op locatie bereidt. Er worden twee reeksen uitgezonden, telkens begeleid door een kookboek.

2010-2012: Jeroen palmt elke werkdag net voor 18 uur televisiezender één in met het kookprogramma Dagelijkse Kost. Ook hiervan verschijnen kookboeken, die hoge toppen scheren in de non-fictie top 10.

2012: Tijdens de vijfde Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren komt Meus als grote overwinnaar uit de bus. Hij gaat aan de haal met de awards voor beste lifestyleprogramma (gekozen door de tv-makers) en die voor populairste tv-programma en populairste tv-persoonlijkheid (beide gekozen door het publiek).