Helpdeskmanager: een geprek met Joris Verstreken, Telenet

Jobinhoud

"Ik sta in voor 25 personen die technische en administratieve ondersteuning geven aan een 500-tal Telenettechniekers op de baan. Dat zijn meestal onderaannemers die installaties en reparaties uitvoeren bij particulieren. Zij hebben een kleine laptop bij waardoor de ondersteuning on line kan verlopen".

Agenda

"Eerst lees ik de rapportering van de vorige dag. Een belangrijk deel van mijn tijd gaat naar de coaching van de twee supervisors. Regelmatig zijn er vergaderingen met IT- of ander stafpersoneel om werkprocessen en -procedures te bespreken en te verbeteren".

Studies

"Ik heb een A2-diploma industriële informatica. Maar het sociale aspect is veel belangrijker dan een technische opleiding. Een collega van mij heeft bijvoorbeeld het diploma sociaal werkster. De technologie waar we mee te maken hebben, is heel specifiek, dat moet je toch 'on the job' leren".

Competenties

"De capaciteit om mensen en situaties in te schatten is de noodzakelijke basis. Je moet ook over een persoonlijkheid beschikken waarmee je mensen kan sturen en motiveren. Het is goed als je kan balanceren tussen assertiviteit om je eigen ideeën te verdedigen en een open geest hebt voor andere meningen. Zo kom je tot het beste compromis. Je moet flexibel genoeg zijn om af en toe overuren te kloppen. Je wordt elke dag getest. Daardoor sta je sterk als je met stress en pieken en dalen kan omgaan".

Salaris

"Een gemiddeld salaris in deze job zal tussen 3.700 tot 3.800 euro liggen".

Moeten we jaloers zijn?

"De open communicatie bij Telenet resulteerde in een uitmuntende teamspirit. Dat is het mooiste aan de job. De groep is nagenoeg niet veranderd sinds ik bij Telenet begonnen ben, waardoor een hechte, persoonlijke band met de collega's is gegroeid. Inhoudelijk ben ik blij met de ideale mix tussen techniek en management. Met de juiste instelling kan je een mooi carrièrepad bewandelen: ik begon in april 2001 als herstelagent en ben dan doorgegroeid naar teamleader, supervisor en nu manager".

Carrièremogelijkheden

"Ik zou vooral mijn managementervaring uitspelen waardoor ik over de ICT-grens kan kijken. Ik zou bijvoorbeeld ook een callcenter kunnen leiden. Of op zelfstandige basis iets uitbouwen. Ik denk intussen genoeg van bedrijfsvoering te kennen om daarin te slagen. Volgens mij is er nog een markt voor IT-dienstverlening aan particulieren of kleinere bedrijven".