Google en 4 andere bedrijven met fenomenale extralegale voordelen

Sommige bedrijven gaan wel erg ver om hun werknemers goed te stemmen. Enkele Amerikaanse multinationals, zoals Google, bieden uitgebreide extralegale voordelen waar jij alleen maar kan van dromen …

1. Google

Bij Google werken is als een droom: er is alvast geen gebrek aan ontspanningsmogelijkheden. Zo staan er onder andere verschillende beachvolleyballterreinen, twee zwembaden, een klimmuur en een fitnessruimte ter beschikking van de werknemers. Daarbovenop zijn er niet minder dan 18 bedrijfsrestaurants met verschillende specialiteiten, gratis voor wie er werkt. Je hoeft zelfs je was niet zelf te doen: er is een wasserij voor alle werknemers. Het magazine Forbes rangschikte onlangs de beste werkgevers ter wereld, waarbij Google op de vierde plaats strandde.

2. Quiksilver

De kantoren van deze surf- en skategigant liggen een kwartiertje van de zonnige surfstranden van Californië verwijderd. De fabrikant van onder andere surfplanken, wetsuits en urban streetwear moedigt zijn werknemers dan ook aan om tijdens de werkuren even de golven op te zoeken en te gaan surfen.

3. Nike

Deze sportreus zorgt niet alleen voor zijn werknemers, maar ook hun gezin. Wie in het hoofdkwartier werkt, kan aanspraak maken op financiële hulp voor de universiteitskosten van zijn of haar kroost. Voor begaafde studenten worden zelfs volledige studiebeurzen voorzien. Verder gaat Nike volop voor een gezonde geest in een gezond lichaam, met grenzend aan het hoofdkwartier verschillende sportterreinen, zoals een Olympisch zwembad, voetbalvelden en atletiekpistes. Voor wie zich graag even laat verwennen is er een kapsalon en een nagelstudio aanwezig.

4. Target

Target is een Amerikaanse winkelketen, vergelijkbaar met een Inno gecombineerd met een Colruyt. Na Walmart is dit de grootste retailwinkel in de Verenigde Staten, met 1.750 locaties verspreid over 49 van de 50 staten. Wie er werkt kan gratis gebruik maken van zogenaamde ‘wellness coaches’, die je kunnen helpen met diëten, stoppen met roken en ontstressen.

5. Zappos.com

Online bedrijven hebben doorgaans een lossere bedrijfspolitiek, en dat is niet anders bij Zappos.com, een online kledingzaak. Werknemers worden overladen met extralegale voordelen: gratis lunch en snackautomaten, een bibliotheek, een dutjesruimte en gratis gezondheidszorg. Je wordt ook aangemoedigd om je kantoor creatief in te richten, bijvoorbeeld als een jungle. Volgens Forbes is dit de op vijf na beste werkplek ter wereld.