Fotografe kiekt de vreemdste jobs ter wereld

Fotografe Nancy Rica Schiff maakte de fotoreeks Odd Jobs, waarvoor ze een tiental jaar lang mensen met vreemde beroepen opzocht en op de gevoelige plaat vastlegde. Ze brengt zo ode aan beroepen waarvan je niet eens vermoed had dat ze bestonden.

1. Tester van hondenvoeding

Niet alleen voeding voor menselijke consumptie moet getest worden, ook die van onze trouwe viervoeters wordt aan inspectie onderworpen.

2. Chipsinspecteur

Deze vrouw verwijdert handmatig de te hard gebakken chips uit de hoop.

3. Geurtester

Wie een goed ontwikkelde reukzin heeft kan niet alleen carrière maken als parfumontwerper of sommelier. Ook minder voor de hand liggende banen behoren tot de mogelijkheden. Zo moeten werknemers bij een deodorantproducent dagelijks aan oksels snuffelen om de best mogelijke deodorant te kunnen ontwikkelen.

4. Vissenteller

Deze vrouw telt de hoeveelheid vissen in een aquarium.

5. Rotsonderhouder

Deze man zorgt ervoor dat de tand des tijds geen vat heeft op de vier gesculpteerde presidentengezichten van Mount Rushmore.

6. Golfbalduiker

Hoeveel golfballen belanden er jaarlijks in beken en vijvers? Heel erg veel zo blijkt. Zo veel dat het de moeite is om een duiker het water in te sturen om ze te recupereren. Het Canadese bedrijf Mulligan International verkoopt jaarlijks meer dan twintig miljoen gerecycleerde golfballen.

7. Dinoafstoffer

Wie zorgt ervoor dat stof en spinnen geen vrij spel krijgen tussen de botten van de dino's in het museum? De dinoafstoffer natuurlijk!Bekijk meer foto's op dailymail.co.uk