Een werkdag op de IT-dienst van Provinciebestuur Limburg

Rutger Paulissen
  • Leeftijd: 33
  • Diploma: Graduaat A1 – Toegepaste Informatica aan HL Diepenbeek (XIOS)
  • Functie: ICT Servicedesk Deskundige
  • Organisatie: Provinciebestuur Limburg

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Rutger Paulissen (33), ICT servicedesk deskundige bij Provinciebestuur Limburg.

Lees de rest van zijn werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Het is 8.40 uur wanneer ik binnenstap in de gebouwen van het provinciebestuur in Hasselt. Na de gebruikelijke warme ontvangst aan de receptie, vervolg ik m’n weg naar m’n bureau.

Het moment van de waarheid: de pc wordt opgestart, ik meld me aan in Windows, start de servicedesktool en Outlook op, en dan… geen meldingen van netwerkstoringen! Nog even voor de zekerheid polsen bij m’n collega Kristof, maar ook bij hem is er niets aangekomen. Mooi! Tijd dus om de draad op te nemen waar we die gisteren hadden moeten laten vallen: het oude NT4-systeem. Ook daarvoor vinden we een oplossing en houden we er een tevreden eindgebruiker op na.

Ondertussen krijg ik visite van Robin van Stad Tongeren. Onlangs waren het verkiezingen en daarvoor diende onze IT-dienst computers ter beschikking te stellen voor de provinciale kiesdistricten. Nu de verkiezingen achter de rug zijn, sta ik in voor het regelen van de ophaling van deze toestellen. Zo ben ik in contact gekomen met IT-collega’s van verschillende stadsdiensten. Na een aangenaam onderhoud wordt het materiaal in de stockageruimte opgeslagen. Verder wordt de voormiddag gevuld met ‘troubleshooting’.

Zoals elke laatste werkdag van de week, gaan we tijdens de middagpauze met enkele collega’s erop uit om in een nabijgelegen zaak iets te nuttigen. ‘Ploegen’ noemen we dat. Enerzijds omdat we dat doen om onze ‘ploeggeest’ wat bij te scherpen, anderzijds omdat we vaak in restaurant ‘De Ploeg’ gaan. We nemen wat langer middagpauze en we houden er een fijne middag op na. We zorgen wel dat we tijdig terug zijn op het werk, want we moeten ten laatste om 13.30 uur terug inklokken.

Ondanks het feit dat we vandaag bij IT maar op halve bezetting draaien, blijft het in de namiddag verder rustig en worden wederom tickets in het helpdesksysteem afgehandeld. Volgende week staan enkele infosessies rond het functioneren van en de reglementering binnen de provincie op mijn agenda. Men besteedt hier veel aandacht aan een goede opvolging en opleiding van nieuwkomers, wat ikzelf als nieuwkomer sterk weet te appreciëren. Zo leer je immers ook ‘het bedrijf’ kennen en zie je nog meer de sterktes ervan in.

Aan iedereen een goed verlof en bedankt voor het lezen van deze blog!