Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Een werkdag bij het OCMW van Aalst

Nienke Van Vaerenbergh
  • Leeftijd: 40 jaar
  • Functie: Maatschappelijk werker
  • Organisatie: OCMW Aalst
  • Diploma: maatschappelijk assistent

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week bloggen vijf medewerkers van het OCMW Aalst. Vandaag is het de beurt aan Nienke Van Vaerenbergh, maatschappelijk werker.

Lees ook over de werkweek van haar collega's op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Mijn werkdag begint de avond ervoor met Frank Deboosere. Als hij droog weer voorspelt, kruip ik de dag nadien op mijn fiets richting werk. Ik woon in Lede en heb het geluk via het landelijke fietstraject ‘de reuzenroute’ tot vlak aan de stadsrand van Aalst te kunnen fietsen. Niets zo ontspannend als in de ochtend naar het werk te fietsen terwijl de auto’s bumper aan bumper aanschuiven. Eens aangekomen op mijn werk is het tijd voor een kopje koffie en het checken van de nieuwe afspraken voor de dag. Ik werk als intaker voor de dienst Algemeen Sociaal Werk. Dat houdt in dat ik samen met mijn twee collega’s de mensen ontvang die zich voor het eerst en zonder afspraak aandienen bij het Sociaal Huis met een vraag over de OCMW-dienstverlening of een concrete hulpvraag.

Vandaag zitten er al twee mensen voor me in de wachtzaal. De dag begint pas echt wanneer ik het Sociaal Huis binnenstap en de bedrijvigheid en drukte van wachtende mensen, spelende kinderen en collega-maatschappelijk werkers met dossiers me tegemoet komt. Over dossiers gesproken: het hollen met documenten en formulieren zal in de nabije toekomst minder aan de orde zijn. Momenteel is de sociale dienst zijn procedures aan het vereenvoudigen en vooral aan het digitaliseren. Als je het mij vraagt een heuse verbetering. Minder administratieve formaliteiten betekent meer tijd voor de cliënt en laat het contact met de burger nu juist dé reden zijn voor mijn jobkeuze.

8.30 uur

Ik neem mijn eerste cliënt mee naar de spreekplaats. Het is een jonge man die door het nalaten van enkele administratieve verplichtingen een schorsing van de RVA heeft gekregen. Enkele telefoontjes later kan ik de jongen met opgeheven hoofd naar buiten begeleiden. Van zodra ik in het bezit ben van de nodige documenten breng ik zijn dossier in orde en kan de RVA de schorsing  opheffen. We maken ook een vervolgafspraak om de voortgang van zijn dossier te controleren en zijn inspanning voor het zoeken naar werk te bespreken.

Voor ik het besef, is het 11.30 uur, het moment waarop de deuren van het Sociaal Huis sluiten. Tegen 11.45 uur begeleid ik mijn laatste cliënt naar buiten. Oef, even pauze! Het was een drukke voormiddag. Samen met mijn collega-intakers hebben we met elf personen een intakegesprek gevoerd. We hebben zes mensen een afspraak gegeven bij onze gespecialiseerde diensten (back-office), één persoon werd doorverwezen naar de Woonwinkel van de stad voor een inschrijving op de wachtlijst voor een sociale woning. Twee personen moeten nog eens terugkomen om hun dossier te vervolledigen en voor twee mensen – waaronder mijn eerste cliënt – werd het probleem onmiddellijk opgelost.

12-13 uur

Het is mooi weer. Ik spreek af met mijn man Dirk, die trouwens ook voor het OCMW Aalst werkt als intaker ‘schuldhulpverlening’, om samen een terrasje toe doen. De Grote Markt is hier op een boogscheut vandaan. Soms ga ik met collega’s onder de middag even een boodschap doen. Lekker handig, werken zo dicht bij het stadscentrum.

13-17 uur

Nu de batterijen weer helemaal opgeladen zijn, kunnen we er terug tegenaan. Deze middag is er geen baliewerk. Het Sociaal Huis is deze namiddag gesloten en we werken achter gesloten deuren.  Ideaal om de dossiers van de intakegesprekken van gisteren en deze ochtend af te werken, maar eerst hebben we een vergadering.

De intakecel heeft een overleg met het Sociaal Huis om onze methodiek van doorverwijzing  te evalueren en waar mogelijk te verfijnen. Vervolgens zitten we met onze verantwoordelijken samen rond het digitaliseringsproject.

Daarna ga ik vlug aan de slag met mijn dossiers. Als testpersoon voor het digitaliseringsproject probeer ik het een en het ander uit. Verdorie, de printer in de spreekplaats is niet juist gekoppeld, daardoor rolt het ontvangstbewijs uit de printer van mijn chef. Niet echt de bedoeling. Ik stuur gauw een mailtje naar mijn diensthoofd en de ICT-dienst, het probleem zal snel van de baan zijn.

17 uur

Einde van de werkdag. Ik spring op de fiets!