Een carrière in de hotelwereld? Dit zijn 5 verrassende hoteljobs

In hotels werken niet alleen kamermeisjes en receptionisten. Ook als marketeer of auditor is een carrière in de hotelwereld mogelijk. HR-directeur Tine Verweire van de Accorgroep lijst enkele minder bekende functies voor ons op.

 

  1. Revenue managers houden de boekingen in de gaten en passen de kamerprijzen aan in overleg met de hoteldirecteur. De prijs fluctueert naargelang de vraag van de markt. Zo komt het dat een kamer in piekperiodes meer kost dan in rustigere tijden.

 

  1. Brand marketeers bewaken het imago van de verschillende merken. Met gerichte marketingcampagnes zorgen ze voor de juiste uitstraling bij het publiek. Ze bekommeren zich ook over de kwaliteit het product. Zo onderzoeken ze uitvoerig op welke bedden hun gasten het best slapen. Voor elk merk - van Pullman tot ibis – zoeken ze het perfecte bed.

 

  1. Cost controllers beheren in de grote hotels met veel restauratie de kosten voor voedsel en drank. Ze volgen minutieus op welke producten aangekocht en verbruikt worden en stemmen hun aankoopbeleid en beheer van de stocks daarop af.

 

  1. Welcomers staan in de lobby van de luxehotels – bijvoorbeeld Pullman – om de gasten welkom te heten. Ze begeleiden hen naar de receptie, geven info en zorgen ervoor dat de gasten zich thuis voelen.

 

  1. Businessanalisten bekijken de exploitatierekeningen van de hotels, analyseren de onderlinge verschillen en buigen zich samen met de directeurs over eventuele vragen. Het uiteindelijke doel: de inkomsten en uitgaven van elk hotel optimaliseren.

 

Bekijk hier de openstaande vacatures binnen Horeca