Dit zijn de sectoren waar iedereen wil werken

Surf jij ook dagelijks naar vacature.com om er te zoeken naar de job van je leven? En kijk je dan ook altijd eerst naar de beschikbare jobs in je favoriete sector? Dan ben je zeker niet alleen! Dagelijks zoeken duizenden mensen naar hun droomjob op onze site. Wij gingen eens door al die zoekopdrachten en zetten de sectoren waar onze bezoekers blijkbaar dolgraag willen werken op een rijtje.

 

1. Retail

Met stip op 1: de retailsector. Iedereen lijkt wel te willen werken voor warenhuizen. En dan nog het liefst van al bij Colruyt. Van rekkenvuller over copywriter tot business analist, alle jobs bij Colruyt zijn immens populair. Is dat dankzij Philippe Geubbels die altijd zegt dat hij er gewerkt heeft? Of is Colruyt gewoon echt een van de beste werkgevers in België? We weten het niet, maar de cijfers spreken voor zich.

 

2. Overheid

Heeft het te maken met het (onterechte) stereotiepe beeld van de ambtenaren die niet veel doen? Of is het omdat de overheid gewoon gelijkstaat aan werkzekerheid? Feit is dat heel veel mensen eerst zoeken naar een job als ambtenaar. Zo blijkt werken bij de Stad Antwerpen een van de populairste zoekopdrachten te zijn, maar ook naar jobs bij het leger wordt vaak gezocht.

 

3. Toerisme

Zon, zee, strand, ... Toerisme blijft een enorme aantrekkingspool voor velen. Jobs als reisbegeleider of in een reisagentschap, ze worden enorm veel opgesnord online. Sommige mensen zochten zelfs naar werken op een cruiseschip. Of hoe de Titanic 103 jaar later nog altijd tot de verbeelding spreekt...

 

4. Openbaar vervoer

Ook eentje die veel terugkomt. Van treinbestuurder bij de NMBS over buschauffeur bij De Lijn tot mecanicien bij de MIVB, openbaarvervoersmaatschappijen doen het lang niet slecht bij onze zoekopdrachten. Het spreekt dan ook tot de verbeelding, zo'n trein van 150 meter lang besturen.

 

5. Zorg

Kinderverzorgster, zorgkundige, verplegend personeel, ... De zorgsector figureert meestal bovenaan in het lijstje met de knelpuntberoepen, maar als het van onze websitebezoekers afhangt zullen die knelpuntberoepen snel verleden tijd zijn. 

 

Buitenbeentje: het buitenland

Of het nu is omdat ze ons kikkerlandje beu zijn of omdat ze makkelijker aan een job denken te geraken buiten België, feit is dat heel wat surfers jobs in het buitenland zoeken op onze site. En dat in de meest uiteenlopende sectoren.

 

Lees ook: Welke sector biedt het meeste voordelen?