Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De werkdag van Marcel Vanthilt

Marcel Vanthilt heeft een drukke zomer voor de boeg. Elke avond van zondag tot donderdag presenteert hij zijn eigen talkshow Villa Vanthilt op één. In zijn villa op locatie legt hij interessante gasten op de rooster.

Momenteel stationeert Vanthilt in Dendermonde, waar het hele circus vijf weken halt houdt, en wij kregen hem in de eerste week te pakken. Daarna trekken de villa en zijn bewoners door naar Roeselare. Maar hoe ziet de doordeweekse werkdag van Marcel er tegenwoordig uit?

Facebook

“In de voormiddag tussen 9.30 uur en 12 uur ben ik bezig met de voorbereiding voor volgende week. Deze week is gelukkig alles al in orde, voor volgende week zijn er wel nog heel wat gaten die we nog opgevuld moeten krijgen. Na de middag pikken we het beste uit alle berichten die binnengekomen zijn via Facebook, Twitter, sms, mail en al de rest om die ’s avonds in de uitzending te verwerken. Het is de eerste keer dat we dat doen, het is een nieuwe manier van televisie maken. Alhoewel, zo revolutionair is dat ook niet: vroeger stuurden mensen een gele briefkaart op, of ze telefoneerden naar de redactie.”

“Na die meeting lees ik de voorbereide dossiers van alle gasten voor die avond. Dat kunnen gesprekken zijn die de redactie via telefoon gehad heeft met de gasten, of interviews uit kranten, en een biografie. Die gasten komen ook meestal om een bepaalde reden, waar we in het programma op focussen. Heeft iemand een nieuwe cd uit, dan gaat het uiteraard daarover.”

Repeteren

“Tegen 17 uur overloop ik het hele scenario met de eindredacteur van dienst. We nemen onder andere de volgorde van de filmpjes in de uitzending door, soms veranderen er nog dingen op de dag zelf, als we kort op de bal spelen met de actualiteit.”

“Om 18 uur nemen we een korte preview op die om 19 uur op televisie komt, waar we in aankondigen wie vanavond onze gasten zijn. Dan gaan we met de crew eten, en als we daarvan terugkomen om 19 uur begint de repetitie. Die duurt ongeveer een uur en dient vooral om de technische kant van de zaak te regelen: camerastandpunten, belichting enzovoort op punt zetten. En dan tussen 20 uur en 22 uur is het gewoon wachten. Om 22 uur begint de uitzending die een uur duurt. Om 23 uur praten we nog even door met de gasten en houden we meteen een vergadering voor de volgende dag. Om 1 uur ga ik dan uiteindelijk naar huis.”

WK Voetbal

“Het is al een zware week geweest. Op vrijdag heb ik vrijaf, en dan kan je me echt wel in een hoekje zetten en verdwijn ik in het niets. Ik zou dit geen vier maanden aan een stuk kunnen volhouden aan dit tempo. Dan zou ik pas binnenkomen tegen 15 of 16 uur in de namiddag.”

“In televisieland heb ik nu het hoogste bereikt: een eigen praatprogramma. Ik heb alles al gepresenteerd, behalve het weerbericht en het nieuws. En het WK voetbal: daar mogen ze me meteen voor bellen.”