De troeven van Oost-Vlaanderen voor werknemers

Oost-Vlaanderen is een regio met een bloeiend bedrijfsleven, dynamische steden en een gunstig arbeidsklimaat. De provincie beschikt dan ook over talloze troeven die de economie versterken. En die het een interessante plek maken om te werken.

 

100.000 bedrijven zorgen voor werk

Twee van de belangrijkste Europese autowegen, de E17 en de E40, kruisen elkaar in Gent. Bovendien zijn er in de provincie twee havens: de haven van Gent en de Waaslandhaven, die heel wat mensen tewerkstellen.

 

In Oost-Vlaanderen zijn niet alleen veel grote ondernemingen gevestigd, er zijn ook een hele rist KMO's. In het totaal zijn er bijna 100.000 bedrijven. Enkel de provincie Antwerpen telt meer ondernemingen.

 

Zowel industrie als diensten

Zoals in de meeste regio’s in West-Europa komt het zwaartepunt van de economische activiteit steeds meer bij de dienstensector te liggen. Toch behoudt de provincie ook een stevige industriële basis.

 

Drie grote sectoren nemen elk ongeveer één derde van de Oost-Vlaamse arbeidsplaatsen voor hun rekening: industrie en bouw, handel en commerciële diensten, en de niet-commerciële diensten: gezondheidszorg, onderwijs, overheid en maatschappelijke dienstverlening.

 

Wereldtop in land- en tuinbouw

Op het gebied van land- en tuinbouw behoort Oost-Vlaanderen tot de wereldtop. De parel van de Oost-Vlaamse economie is nog altijd de sierteelt. Naast bomen, planten en bloemen omvat de land- en tuinbouw in Oost-Vlaanderen vooral rundveehouderij, varkenshouderij, akkerbouw en groenten- en fruitteelt.

 

Voor meer vacatures in Oost-Vlaanderen: klik hier.

 

Bron: www.voka.be.