De 10 meest gegeerde werkgevers van 2010

In welke bedrijven of organisaties zou jij dolgraag aan de slag willen? Die vraag legden Vacature en Vlerick Leuven Gent Management School voor aan ruim 5.000 lezers. Vooral farmabedrijven scoren hoog in de lijst.

Banken en consultancybedrijven afwezig

Primus van dienst is farmareus GlaxoSmithKline, op de hielen gezeten door Coca-Cola Enterprises en de Vlaamse distributiereus Colruyt Group. Opvallende afwezigen in deze top 10 zijn de banken en de consultancybedrijven, al redt KBC op elf wel de eer.

De most wanted companies van dit jaar

1. GlaxoSmithKline
2. Coca-Cola Enterprises
3. Colruyt Group
4. Danone
5. Pfizer
6. Electrabel
7. Microsoft
8. Bayer
9. L’Oréal
10. Procter & Gamble

Wanneer we de nationale resultaten opsplitsen volgens taalgroep duiken er nog enkele opvallende regionale verschillen op: de VRT en de K.U.Leuven staan heel prominent in de Vlaamse top 10, in het Franstalige landsgedeelte blijken Solvay en GDF Suez dan weer bijzonder populair.

Toerisme, farma en media aantrekkelijkst

Toerisme en reizen, de farmaceutische industrie en de mediasector komen als de drie meest aantrekkelijke sectoren om in te werken uit de bus. De sectoren die het minst goed scoren zijn onder meer onderhoud en schoonmaak, de petroleumsector en de auto-industrie.

De meest aantrekkelijke sectoren

asset/31501

Bekijk ook de resultaten van vorig jaar.

Jobinhoud belangrijker dan salaris en werkzekerheid

Welke criteria maken een bedrijf nu aantrekkelijk in de ogen van een hoogopgeleide werknemer? Het kan, zeker in deze crisistijden, wat verrassend klinken, maar jobinhoud scoort op de waardeschaal van die werknemers nog altijd een stuk hoger dan pakweg werkzekerheid of loon. Professor Katleen De Stobbeleir (Vlerick) die het onderzoek leidde: "Voor de ondervraagden blijven de arbeidsvoorwaarden doorslaggevend, terwijl pakweg reputatie, merknaam of het sociaal engagement van een bedrijf minder belangrijk bevonden worden. Wat wel opvalt in vergelijking met een vergelijkbaar onderzoek vorig jaar is dat carrièremogelijkheden uit de top vijf van belangrijkste criteria wegvalt. Het evenwicht werk-privé daarentegen wint aan belang. Het lijkt me niet ondenkbaar dat de crisis, die toch vaak voor heel wat extra druk zorgt, hierin meespeelt.”

Eigen werkgever scoort slecht

Een laatste opvallende conclusie: in vergelijking met de top tien uit de algemene ranking komen de eigen werkgevers van de ondervraagden er maar bekaaid van af. Op zowat alle criteria scoort de eigen werkgever een flink stuk lager dan de favoriete merken om voor te werken. Voor een aantal criteria (loon, carrièremogelijkheden, sociaal engagement) ligt de gemiddelde waardering zelfs net op of onder de 50 procent-grens. Enkel op vlak van jobinhoud krijgt de eigen werkgever een stevige voldoende. Of hoe we meestal wel tevreden zijn met onze job, maar het gras aan de overkant toch nog net iets groener oogt.

Onderzoeksmethode: Ruim 5.000 Vacature/Références-lezers, namen in het voorjaar deel aan onze online bevraging. In deze vragenlijst peilden we – op basis van een heel aantal criteria - naar de aantrekkelijkheid van 665 bedrijven en organisaties, onderverdeeld in 29 sectoren.

Tekst: Filip Michiels

Reageer

Vind jij jobinhoud belangrijker dan salaris en werkzekerheid? Wat is jouw definitie van een 'aantrekkelijke' werkgever?

Lees ook:
- Werken in de farmacie: viagra voor je loon?
- Onderhandelen over je loon: hoe begin je eraan?

Op zoek naar een job? Kijk snel in onze vacatures.