De 10 aantrekkelijkste beroepen volgens singles

Op elke date valt vroeg of laat de vraag “Wat doe jij in het leven?” Het beroep dat je uitoefent is een belangrijk deel van jezelf en dus is het niet verwonderlijk dat dit ook een troef kan zijn bij het veroveren van het hart van je toekomstige geliefde.

De datingsite Parship voerde in samenwerking met de universiteit van Bremen een onderzoek naar de aantrekkelijkste beroepen voor singles.

Diploma maakt het verschil

De studie ging na of een online datingprofiel waarop een welbepaald beroep stond aangegeven meer bezoekers wist te lokken dan een ander profiel. De vraag was dus: maakt het bij de zoektocht naar een partner al dan niet iets uit of je je beroep bekendmaakt? De logische conclusie: studies en diploma’s kunnen een profiel wel degelijk aantrekkelijker maken.

De studie toont aan dat de meest bezochte profielen die waren van singles die een diploma nodig hebben om hun beroep te kunnen uitoefenen, denk aan dokters, architecten, advocaten en leraars. Een hoge mate van verantwoordelijkheid zorgt voor extra aantrekkingskracht.

De minst bezochte profielen waren die van singles die een ‘lager’ beroep uitoefenen, zoals magazijnier, chauffeur of winkelbediende.

Céline de Donno, coach en psychologe bij Parship licht toe: “Singles hechten een groot belang aan de sociale klasse waaruit hun potentiële partner komt, al blijkt in de praktijk wel dat ze na een tijdje hun visie wat bijstellen en hun eisen versoepelen.”

Ook het financiële plaatje speelt een rol. De Donno: “Een bepaald beroep hangt samen met een welbepaald niveau van inkomen. Maar dat is niet het enige: ook de opleiding en het sociale aanzien zijn van belang.”

Voor mannen zijn er nochtans nog andere redenen waarom ze vallen voor het beroep van een bepaalde vrouw. Professor Engel van de universiteit van Bremen verklaart: “Ook voor mannen is de opleiding en de status van hun potentiële partner belangrijk, maar toch zie je dat ze ook aangetrokken kunnen worden door wat je kan omschrijven als typisch vrouwelijke beroepen, zoals airhostess of ontwerpster. Ook beroepen waar een zekere creativiteit voor nodig is komen zeer aantrekkelijk over.”

Naast het beroep spelen ook gemeenschappelijke interesses en waarden een rol bij de keuze van een potentiële partner.

De top 10

Positie

Bij de mannen

Bij de vrouwen

1

Dokter

Advocate

2

Architect

Stewardess

3

Psycholoog/therapeut

Dokter

4

Wetenschapper

Bedrijfsleider

5

Politie-agent

Wetenschapster

6

Leerkracht

Architecte

7

Advocaat

Assistente vreemde talen

8

Journalist

Ingenieur

9

Management consultant

Leerkracht

10

Ingenieur

Ontwerpster