Customer service: vind voldoening in klanten helpen

Een firma is niets zonder klanten. Om klanten te behouden is het dan ook belangrijk om een goede dienstverlening te bieden. Ga jij graag met mensen om? Kun je goed luisteren en problemen oplossen? Dan ben je geknipt voor een job in customer service.

 

Vraagbaak voor klanten

Als customer-servicemedewerker sta je klanten te woord via de telefoon en/of e-mail en beantwoord je hun vragen. Je onderhoudt contacten met vertegenwoordigers en leveranciers en controleert prijzen en beschikbaarheden. Een customer-caremedewerker behandelt niet alleen de vragen van klanten, maar geeft geregeld een overzicht van de feedback van klanten op de verkoop en service door aan andere departementen. Als teamleader customer care coach, motiveer en evalueer je een groep customer-caremedewerkers.

 

Bestellingen opvolgen

Een commercieel medewerker binnendienst informeert en adviseert klanten, verwerkt bestellingen en volgt ze op. Een order administrator ondersteunt het salesteam door telefoons te beantwoorden, orders te verwerken en op te volgen en de facturatie te verzorgen.

 

Belangrijke schakel

In de automobielsector kun je aan de slag als fleet officer. Je vormt dan de schakel tussen de klanten en de verschillende interne departementen van het bedrijf.  Als kwaliteits- en Implementatieverantwoordelijke coördineer je de hele opstartprocedure van klanten. Je werkt samen met de verkoop en interne afdelingen en je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor externe en interne klanten.

 

Jeuken je handen om je ten dienste te stellen van klanten? Bekijk hier alle jobs in customer service.