Collibra, jonge softwarepionier met grenzeloze ambitie

Ceo Felix Van de Maele startte Collibra samen met drie collega-onderzoekers in 2008 als spin-off van de Vrije Universiteit Brussel. “De zaken gaan uitstekend”, zegt hij. “Ons softwareproduct is wereldwijd een groot succes, waardoor we nu continu op zoek zijn naar nieuwe collega’s.”

Collibra is gespecialiseerd in datamanagement: in het controleren of digitale gegevens goed beheerd worden in een bedrijf. “Onze klanten zijn overheden, banken, financiële instellingen en farmaceutische bedrijven van overal ter wereld. Een gevolg van de financiële crisis is dat de regels voor rapportering van bedrijven en banken veel strenger geworden zijn, waardoor goed beheer van hun cijfermateriaal voor hen een noodzaak geworden is.”

De aanvangsfase van Collibra vier jaar geleden verliep niet van een leien dakje. “In de beginperiode hebben we veel geld moeten investeren in de ombouw van ons wetenschappelijk prototype tot een echt industrieel product. We hebben geluk gehad dat we vlak voor de crisis kapitaal hebben kunnen ophalen bij investeerders. Toch voelden we zeker die eerste maanden dat de economie in een serieuze dip zat. Ons bedrijf is als een van de eerste actief geworden op de markt van software voor data governance. Nu beleeft die markt een explosieve groei en plukken wij er de vruchten van. Collibra staat internationaal aan de top in zijn specialisatie; dat willen we de volgende jaren graag zo houden.”

  • vier jaar geleden opgestart door 4 softwarefanaten
  • telt nu 15 werknemers; wil dit jaar 10 mensen extra aanwerven om de explosieve internationale groei te kunnen bolwerken

<< Terug naar het dossier Vlaams-Brabant