Chemie zoekt elk jaar 2.600 nieuwe werknemers

Een witte stofjas als uniform en elke dag met de neus boven de erlenmeyer. Zo zou een job in de chemie er kunnen uitzien. De realiteit is gelukkig een stuk uitdagender en gevarieerder.

 

Chemie is overal: in je auto, je huis, je kledij. Dat de chemische industrie zo’n grote impact op ons dagelijks leven heeft, dat beseffen vele mensen amper. Wouter De Geest is voorzitter en tevens gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen: “De chemische industrie is een economische sterkhouder van ons land, goed voor meer dan de helft van alle investeringen in onderzoek en ontwikkeling en een derde van de totale Belgische export.”

 

Deze week nog maakte het Saoedische chemiebedrijf ERS bekend te willen investeren in de Antwerpse haven. Het bedrijf maakt plannen om er een afvalrecuperatie-installatie op te trekken. Dat zal gegarandeerd voor heel wat extra jobs zorgen. Momenteel stellen de chemiebedrijven 87.800 mensen tewerk. Indirect komen daar nog eens 144.000 jobs bij. Essenscia schat dat er elk jaar 2.600 nieuwe werknemers bijkomen. En nee, dat zijn zeker niet allemaal laboranten.

 

Op zoek naar een job in de chemieKlik hier voor alle beschikbare jobs in de chemische sector