Business development manager

Business development manager

Als Business Development Manager realiseer je verkoopsdoelstellingen bij klanten in een bepaald marktsegment. Je bouwt de gepaste internationale kanalen uit en ontwikkelt ze verder. Je bouwt en geeft ondersteuning aan een Business Development Team.

Je zorgt voor de verdere internationale uitbouw en een belangrijke expansie. Je bent gericht op het realiseren van "breakthroughs" op twee niveaus: nieuwe klanten en nieuwe business-domeinen. Je bouwt duurzame relaties op met de klant en verzamelt gedetailleerde informatie over de klant.

Je zet een klantenstrategie op en werkt een plan uit voor de klantenrelaties. Je ziet erop toe dat alle activiteiten naar de klant toe correct uitgevoerd worden: presentaties, workshops, demo's, business cases, bezoeken, tests, offertes. Je voert contractonderhandelingen. Je bepaalt alle kritieke succesfactoren die de klant ertoe aanzetten voor het bedrijf te kiezen en zorgt ervoor dat al deze factoren effectief vervuld zijn om het succes van de firma veilig te stellen.

Op zoek naar een job als business development manager? Bekijk de vacatures!