Arbeidsmarkt schreeuwt om technici

Heb je een passie voor techniek? Dan zit je gebeiteld. Uit de knelpuntberoepenlijst blijkt dat jobs in productie en techniek nog altijd moeilijk ingevuld geraken.

 

Zeker nu de vergrijzing toeslaat, blijft het tekort aan technici, onderhoudspersoneel, technisch tekenaars en ingenieurs acuut.

 

Ingenieurs zijn multi-inzetbaar

Industrieel ingenieurs zijn vooral in leidinggevende functies gegeerd, als productie-ingenieur of productiemanager. Productiemanagers volgen het productieproces op en sturen het bij. Als productie-ingenieur geeft je leiding aan een team productiechefs en afdelingsverantwoordelijken en zorg je ervoor dat het productieplan efficiënt en tijdig uitgevoerd wordt.

 

Heb je een diploma burgerlijk ingenieur op zak, dan kun je aan de slag als project engineer. In deze functie sta je in voor de organisatie en coördinatie van projecten, van de opstart tot de uitvoering. Je communiceert ook met de klanten over de voortgang van projecten.  Als QA manager bewaak je de kwaliteit van een product.

 

Variatie troef in de technische jobs

Technici worden gezocht in de meest uiteenlopende branches en voor de meest uiteenlopende jobs. Een service technicus voert onderhouds- en herstellingsopdrachten uit. Mecaniciens komen aan de bak om rollend materieel te onderhouden. Bedrijven zoeken ook wel eens een technicus met salestalent. Je gaat bij klanten langs om onderhoud te doen en reparaties uit te voeren, maar je probeert ook orders binnen te halen.

 

Heb je leidinggevende capaciteiten, dan kun je, als je enkele jaren ervaring op de teller hebt, ook aan de slag als leidinggevend industrieel technicus.

 

Technisch tekenaars kunnen terecht bij een studiebureau, als interieurarchitect, als 3D-tekenaar, mechanisch of bouwkundig tekenaar.

 

Klik hier voor alle jobs in de productie en techniek.