9 vervelende kantjes aan een job in it

Aan de slag als it'er? Weet dan dat het werkleven niet altijd rozengeur en maneschijn zal zijn. Al nagedacht over deze 9 vervelende kantjes van de job?

1. Als it'er verdien je aardig je brood. Na nauwelijks enkele jaren in het vak krijg je zo'n 2.700 à 2.800 euro. Minpunt: omdat je goed betaald wordt, veronderstellen werkgevers dat je hun bezit bent en dat ze je dus te pas en te onpas - lees: na de werkuren - mogen storen.

2. Bij de minste computerfrustratie zullen je collega's aan je bureau staan en uitschreeuwen: "Wat heb je met mijn compter gedaan?" Weet dat ze altijd alles op jou zullen afschuiven.

3. Diploma's en certificaten zullen van jou geen betere it'er maken, ze zullen er alleen voor zorgen dat je een betere job of een hoger loon te pakken zult krijgen.

4. Hebben collega's problemen met hun thuiscomputer, dan komen ze gegarandeerd naar jou om hulp te vragen. Voor je het weet, ben je hun klusjesman-aan-huis.

5. Heb je een supermooie website of handige applicatie ontwikkeld, weet dan dat anderen - verkopers en consultants - met de pluimen zullen gaan lopen. Alleen als er iets grondig fout loopt, zullen ze er als de kippen bij zijn om de schuld in jouw schoenen te schuiven.

6. Het werk van een it'er is nooit af. Je zal meer tijd spenderen aan het debuggen van oude technologieën dan aan het ontwikkelen van nieuwe tools.

7. Een nieuwe technologie lanceren? Dan zal je eerst je oudere - lees: argwanige - collega's moeten overtuigen van de doeltreffendheid. Vaak zijn zij de moeilijkste hindernis.

8. Niet alle it'ers kiezen steeds de beste oplossing voor het bedrijf. Sommigen geven de voorkeur aan wat hen het beste uitkomt, lees: de gemakkelijkheidsoplossing. Hiertegen opboksen is allerminst een evidente zaak.

9. Foutjes verdoezelen is in deze sector peanuts. Je kan het immers altijd op 'de technologie' steken. Je zal zien, sommige collega's zullen er steeds mee wegkomen. Zonder meer vervelend!

Bron: techrepublic.com