6 droomjobs voor wie houdt van organiseren

Sorteer jij de kleren in je kast op kleur, ben je vergroeid met je agenda en krijg je een kick als je een taak van je to-do-lijstje kan schrappen? Dan ben je ongetwijfeld een kei in organiseren en is een van de volgende zes jobs geknipt voor jou.

1. Projectmanager

Als projectmanager overschouw je een project van a tot z. Je waakt zowel over de planning als over de uitvoering van de taken en houdt ook het budget in de gaten.

2. Reisagent

Je stippelt minutieus reizen uit voor mensen die een hekel hebben aan geïmproviseerde uitstapjes, maar geen zin of talent hebben om alles zelf te plannen. Je legt vast hoe ze van punt a naar punt b gaan, waar ze blijven overnachten en welke bezienswaardigheden ze gaan bekijken.

3. Vastgoedmakelaar

Je maakt een strakke planning op van welke kandidaat-koper je welk pand wanneer laat zien en houdt ook nauwgezet alle wensen, prijzen en contactgegevens bij. Bovendien ben je een geoefend onderhandelaar en weet je hoe je contracten moet lezen en opstellen.

4. Archivaris

Je creëert en houdt databases bij, jongleert met trefwoorden en metadata en kan in een wip om het even wat uit je onmetelijke archief terugvinden.

5. Merchandiser

Je ordent de koopwaar in winkels zodanig dat de klanten maximaal verleid worden om ze in hun winkelkarretje te leggen. Sommige merchandisers werken ook voor meerdere winkels en moeten dus ook hun tijd goed organiseren.

6. Event planner

Je organiseert evenementen allerhande zoals teambuildings, concerten, trouwfeesten of beurzen. Daarbij zorg je dat alles tot in de puntjes verzorgd is, van de gastenlijst tot de muzikale acts en van de decoratie tot de catering.