6 compleet maffe jobaanbiedingen

Als je op zoek bent naar een nieuwe job lees je ongetwijfeld dagelijks tientallen vacatures … En aangezien je op het internet echt àlles kan vinden, stoot je ook wel eens op bijzonder vreemde jobaanbiedingen. Ziehier een bloemlezing van zes bepaald ongewone vacatures.

1.Weg met de meeuwen

De meeuwen in Quebec kan je een beetje vergelijken met de duiven in België: er zijn er te veel en niemand houdt er echt van. Vandaar dat de stad Lévis op zoek gaat naar iemand die hen kan wegjagen. Zijn opdracht: verhinderen dat de ongewenste vogels nesten maken in de stad. Om de dieren te verjagen zal de ‘meeuwenverschrikker’ fakkels en een alarmpistool meekrijgen. Ervaring met vuurwapens en een vaarbrevet voor een motorboot zijn aangewezen voor de kandidaten.

Loon: tussen de 11,51 en 14,38 dollar per uur (8,43 à 10,53 euro)

Bron: Stadsbestuur Lévis (Quebec)

2.Zeer specifiek uiterlijk vereist

Een productiehuis ging onlangs op zoek naar twee acteurs. Ze moesten “tussen 1,74 en 1,78 meter groot zijn, slank gebouwd zijn, zwart haar hebben dat bovenaan 4 cm lang is en kort in de nek (of akkoord gaan om de nek kort te laten knippen)”. Acteurs die overeenkomen met dit uiterst gedetailleerde profiel konden solliciteren voor de rollen van de Franse tv-vedettes Jean en Michel Drucker in de film “Qu’est-ce qu’on va faire de toi ?”

Loon: 123 euro

Bron: Pôle Emploi (Frankrijk)

3.Barman voor de politie

In december 2011 ging de gendarmerie van Villeneuve d’Asq, in het noorden van Frankrijk, op zoek naar een barman. Het ging om een contract van onbepaalde duur voor 38 uren per week. “U verzekert de dienst en het beheer van de bar in de gebouwen van de gendarmerie (stockbeheer, kassabeheer, dienst …) U heeft de Franse of een andere Europese nationaliteit en beschikt over uw burgerrechten.”

Loon: 9,19 euro per uur

Bron: Pôle Emploi (Frankrijk)

4.Herscholing als stripteaseuse

De 53-jarige Danièle is lerares van opleiding en woont in Héraut in het zuiden van Frankrijk. Ze schreef zich in op de jobsite Pôle Emploi en kreeg een aanbieding voor een contract van drie maanden als stripster in een nachtclub. “Als stripteaseuse in een privéclub voert u topless choreografieën uit met de klassieke technieken van de striptease. Van woensdag tot zaterdag, van 21u tot 2 à 5 u.”

Loon: 12,99 euro per uur + premies

Bron: Pôle Emploi (Frankrijk)

5.Kapper aan de andere kant van de wereld

Een man uit Mans in Frankrijk kreeg een aanbieding voor een twaalfmaandencontract als kapper in Saint-Pierre en Miquelon, een Frans archipel in het noorden van de Atlantische Oceaan, dicht bij Canada. Dat is dus op ongeveer 4.000 kilometer van bij hem thuis …

Loon: 1.400 euro bruto per maandag

Bron: Pôle Emploi (Frankrijk)

6.Gediplomeerde in videospelletjes

Op Craigslist, een bekende Amerikaanse zoekertjessite zoekt een toegewijde vader iemand die zijn zoontje kan helpen om een hogere level in het computerspel Minecraft te bereiken. “Geen grappenmakers, aub. Ik ken genoeg van het spel om je te onmaskeren”, zo voegt hij eraan toe.

Loon: 15 dollar per uur

Bron: Craigslist