4 dingen die je moet weten als je een job in de sociale media wil

Steeds meer jongeren willen ‘in de sociale media werken’. Waarom? Omdat het hip, cool en trendy is natuurlijk, maar ook omdat er effectief steeds meer zulke profielen gevraagd worden. Waar communicatiemedewerkers vroeger het beheer van sociaalnetwerkprofielen er gewoon bijnamen, is dit intussen bij heel wat organisaties uitgegroeid tot een volwaardige job. Ideaal dus voor wie het niet kan nalaten om alles wat hij op zijn bord krijgt eerst op Instagram te zwieren en telkens hij naar de bakker gaat in te checken op Foursquare.

Vooraleer je enthousiast aan het solliciteren slaat zijn er evenwel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zo stelt Megan Brown, mediastratege bij digitaal marketingbedrijf iAcquire:

1. Sociale media kennen verschillende facetten

Er komt meer kijken bij een job in de sociale media dan enkel wat geestige tweets verzinnen. In kleine bedrijven zal je waarschijnlijk alle aspecten alleen moeten beheren, maar in grotere bedrijven zijn er vaak verschillende profielen.

Zo is het de taak van een community manager om intern en extern de reputatie van het bedrijf op te bouwen en het bereik uit te breiden. Sociale strategen daarentegen creëren campagnes en denken strategieën uit om bepaalde doelstellingen van het bedrijf (of de klant voor wie ze werken) te bereiken. Daarnaast zijn er nog andere profielen zoals programmeurs, bloggers, analisten …

2. Een goed cv volstaat niet

Een mooi cv kunnen voorleggen is zeker een must als je een job in de sociale media wil, maar daarnaast moet je ook sociaal overkomen en mensen kunnen overtuigen, zowel on- als offline.

Om de rekruteerder van je kunnen te overtuigen is het belangrijk dat je hem ook een aantal van je verwezenlijkingen toont. Dat doe je best al via je cv of je motivatiebrief. Verras de rekruteerder en bewijs dat je creatief uit de hoek kan komen met sociale media. Werk ook een visie uit voor de online strategie van de organisatie waarbij je solliciteert en presenteer deze tijdens het sollicitatiegesprek.

3. Het is geen job van 9 tot 5

Sociale media staan nooit stil … Ook ’s avonds en in het weekend wordt er volop getwitterd en geliket. Als je in deze branche werkt zal je er dan ook op voorbereid moeten zijn om op de meest onmogelijke momenten te reageren op wat er online gebeurt. En dat is dus ook wanneer je niet op kantoor bent. Tegenover deze opoffering (al zullen sommigen het geen opoffering vinden), staan er gelukkig wel meestal een aantal interessante extralegale voordelen.

4. Je moet kunnen innoveren en inspireren

In het begin van je carrière in de sociale media zal je veel moeten leren en kijken hoe de anderen het doen, maar al snel zal van jou verwacht worden dat jij zelf innoveert. Doe je het goed, dan zal je gegarandeerd ook uitgenodigd worden om jouw inzichten te delen, zowel online als tijdens seminaries en congressen.