Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

“Regulator bij MIVB: mijn werkvloer bevindt zich 18 meter onder de grond”

Naam? Christophe Mawet

Leeftijd? 25 jaar

Functie? Regulator van het Metroverkeer

Bedrijf? MIVB

Opleiding? Licentiaat in de Logistiek (avondonderwijs)

In functie sinds? “Binnenkort 1 jaar”

Inkomen? “Ongeveer 1.600 euro netto + premies en bonussen voor nachtarbeid en weekendwerk, maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer voor alle netwerken TEC, De Lijn en MIVB, voordelige tarieven voor reizen met de trein, een premie voor ‘ecologisch te reizen’, pensioensparen, hospitalisatieverzekering, uniformvergoeding, korting en tarieven op tal van artikelen die centraal worden aangekocht.”

Bij de MIVB werken er allerlei mensen met uiteenlopende diploma’s en taken. Uit de brede waaier beroepen die ze bezitten, van elektromecaniciens tot dispatchers, specificeert Christophe Mawet zijn job als regulator van het Metroverkeer.

Waaruit bestaat je job?

"Ik ben regulator van het Metroverkeer. Mijn werk bestaat uit het regelen van de treinen, zeker zijn dat de metro’s op de juiste lijn rijden en met de juiste intervallen. Bij wijze van spreke speel ik dus heel de dag met metro’s. Ik moet problemen snel kunnen oplossen en in het geval van een accident op een metrolijn moet ik andere reiswegen aan de passagiers voorstellen."

"Dispatching werkt 24 op 24, 7 dagen op 7. We werken in shiften: als ik arriveer, neem ik het werk over van mijn collega die mij op zijn beurt dan alle informatie geeft over de status van het netwerk, eventuele vertragingen, treinen die niet ingezet kunnen worden, enz."

"Indien er zich een incident voordoet, handelen mijn collegadispatchers dit af en zorgen ze ook voor de veiligheidsprocedure van de reizigers. Vervolgens sturen wij, de regulators, de instructies door naar de conducteur van de metro: neem een omweg, stop, draai je om,…"

Wat zijn de positieve kanten van het werk?

"Wat me enorm bevalt, is de diversiteit. Geen enkele dag is hetzelfde en ook al zijn de accidenten gelijkaardig, ze worden nooit op exact de zelfde manier verholpen. Elke dag leer je wel iets bij."

"Ik vind het fijn dat we in teams werken. Je bent nooit alleen en er heerst een heel toffe sfeer. Bovendien zijn de afwisselende werkuren zeer voordelig: ik werk vier dagen, vervolgens heb ik twee dagen verlof. Het is wel mogelijk dat ik in het weekend moet werken, maar dan recupereer ik gewoon mijn verlofdagen door de week: dat is gemakkelijk voor de huishoudelijke karweitjes,…"

"Meer praktisch wil ik toch nog zeker wijzen op de werkzekerheid die de MIVB biedt."

Wat zijn de minder positieve aspecten?

"De uren. Ondanks dat ik het voordelig vind om in shiften te werken, moet ik ook wel zeggen dat mijn uurrooster wel toegevingen vergt. De meerderheid van mijn vrienden en mijn vriendin werken door de week en zijn bijgevolg vrij in het weekend. Het is dus soms een beetje moeilijk op niveau van mijn sociaal leven, maar het is vooral een kwestie van aanpassing en organisatie."

"Verder is de werkomgeving soms ook zwaar: we werken 18 meter onder de grond. We zijn opgesloten van 8.15uur tot aan het einde van de dag, wat niet altijd gemakkelijk is. Maar ondanks deze zaken, hou ik van mijn vak en zou ik voor geen geld van de wereld willen veranderen van job!"

Wat zijn de vereiste kwalificaties voor dit werk?

- " Je moet flexibiliteit en capabel zijn om efficiënt te kunnen organiseren. Bovendien moet je gemotiveerd zijn en zin hebben om continu bij te leren. Je moet immers cursussen volgen waar je ook op moet slagen."

"Verder moet je goed met stress kunnen omgaan en verantwoordelijkheid kunnen nemen."

"En tot slot is het belangrijk dat je tweetalig bent aangezien je alle informatie aan een conducteur in zowel het Nederlands als in het Frans moet kunnen geven."

Welke opleiding leidt naar deze job?

"Er is geen bepaalde opleiding dat naar deze baan leidt. Ik heb een diploma in de logisitiek. Als eerste job werkte ik bij een klantenservice, wat totaal niets te maken heeft met mijn huidige job. Zoals ik reeds zei, je moet eerder stressbestendig en gemotiveerd zijn om te studeren en extra opleidingen te volgen."

"Je moet ook het netwerk en de conducteurs voor wie je verantwoordelijk zal zijn, leren kennen."

"En uiteraard volgen we ook opfriscursussen zodat alles wat we instuderen ons ook bijblijft."

Is het ook een baan voor beginners?

"Ja, het is een beroep dat openstaat voor beginners aangezien ervaring niet noodzakelijk is. Je kan in principe geen leeftijd op de job plakken, maar het vereist wel een grote motivatie, een zekere maturiteit en professionaliteit. Iets wat je zelden terugvindt bij jongeren die net van de schoolbanken komen."

Wat zijn de evolutiemogelijkheden?

"Als regulator ben ik ook een soort “dispatcher in opleiding”. In mijn geval zou het logisch zijn moest ik vervolgens de positie als dispatcher innemen. Maar de MIVB telt 6.500 werknemers en omvat honderden beroepen op allerlei niveaus. Er zijn dan ook veel opleidingen beschikbaar die ons toelaten om te evolueren en nieuwe functies te bereiken."