Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

“Mijn poppen herinnerden me aan mijn meisjesdroom”

Naam: Marinette Bonfond

Vroeger: op hr-dienst van multinational

Nu: eigen schoonheidssalon

De ‘route nationale’ in Hannuit is niet meteen een toeristische attractie, maar als Marinette Bonfond (41) de deur van haar schoonheidsinstituut opent, smelt u voor haar innemende glimlach. Ze verwelkomt haar klanten in een mysterieuze oase van exotische geuren. Behalve voor traditionele behandelingen zoals ontharing en manicure, kan u hier terecht voor zeer speciale verzorgingen en schoonheidsworkshops.

Niets aan de oprichtster van ‘Au-Delà des Yeux’ doet vermoeden dat ze tien jaar op de hr-dienst van een multinational heeft gewerkt. Wanneer besloot ze haar leven overhoop te gooien? “De klik kwam er na het overlijden van mijn vader”, zegt Marinette. “Op zolder vond ik mijn poppen terug, die ik altijd opmaakte en vertroetelde. Een meisjesdroom, die ik altijd ben blijven koesteren.”

Marinette: “Mijn ouders wilden dat ik ging studeren. Ik heb eerst een kandidatuur chemie gevolgd en dan een graduaat in de handelswetenschappen. Ik kon onmiddellijk aan de slag waar ik stage had gelopen en ik werkte er graag, was altijd goedgehumeurd en had toffe collega’s. Toch had ik nooit het gevoel dat ik mij ten volle kon geven.”

Haar vrienden en haar man waren op de hoogte van haar geheime droom maar waren tegelijkertijd stomverbaasd toen ze in oktober 2000 aankondigde om de stap te wagen: een eigen schoonheidsinstituut oprichten en op hetzelfde moment een opleiding volgen voor massages en schoonheidsverzorgingen in Namen. “Ze vonden het een gewaagde zet. Een comfortabele job opgeven om het ongekende tegemoet te gaan. De zaak was een voltijdse job. Mijn studies, examens, het gezinsleven en mijn vijf kinderen moest ik allemaal zien te combineren. Dat het me allemaal gelukt is, heb ik aan hen te danken.”

Marinette wilde echt haar eigen concept uit de grond stampen. “Mijn schoonheidsinstituut, dat ik zes jaar geleden heb opgericht, is echt mijn ding. Mijn klanten komen vaak samen met hun partner of kinderen. Ze krijgen de beste verzorgingen op maat”, zegt de bazin. “Ik brouw voor elke klant de perfecte formule in mijn grote toverketel met mijn producten, verzorgingen en mijn kwalificaties.”

Terug naar het hoofdartikel "Hoe u uzelf kan heruitvinden"