"Crisis stelt me voor moeilijke keuze: minder werken of ontslag nemen"

Beste coach,

Ik werk ongeveer 7 jaar als communicatieverantwoordelijke in een klein bedrijf. Door de economische crisis en de daaruit voortvloeiende slechte cijfers stelt mijn werkgever ons voor de moeilijke keuze: ofwel werken we voor minstens 2 jaar vier vijfde (terwijl de premie van de overheid maar tot eind 2010 geldt), ofwel nemen we 1 maand onbetaald verlof ofwel nemen we ontslag (met ruime opzegvergoeding).

Ik vind dit een zeer moeilijke keuze. Mijn twijfels over mijn job, die al enige tijd sluimerden, komen nu helemaal terug naar boven. Wil ik dit nog wel doen? Wat heb ik er nog voor over? De besparing zal in elk geval negatieve invloed hebben op mijn loon.

Heb je wat goed raad voor mij?

Marc

 

Beste Marc,

Weet dat je alvast niet de enige bent die voor zo’n moeilijke keuze staat. Het goede aan de zaak is dat je werkgever beseft dat dit een tijdelijke situatie is. Door verschillende opties voor te stellen, probeert hij mensen in dienst te houden. Welke beslissing je neemt, hangt af van jouw prioriteiten. Zorg dat je alle factoren in rekening brengt.

Uit je brief begrijp ik dat je twijfelt of je dit nog wel wil doen. Heb je al een alternatief in gedachten? Welke richting zie je jezelf uitgaan? Welke job zou je dolgraag willen doen? Beslis je uiteindelijk om een andere weg in te slaan, dan is ontslag een optie die je zeker moet overwegen. Zo kan je je keuze alle kansen geven. Maar je kunt ook de minder riskante keuzes overwegen: ga je vier vijfde werken dan krijg je 1 dag per week de tijd om je loopbaan verder te plannen. Een maand onbetaald verlof is enkel een optie indien je genoeg spaargeld hebt om die periode financieel te overbruggen. Maar ook deze optie kan interessant zijn om er even tussenuit te zijn en alles van op afstand goed te bekijken. Weet alvast dat er in Vlaanderen verschillende loopbaancentra zijn, die je kunnen helpen om een goed doordachte keuze te maken.

Marieke Genard
Loopbaancoach DKB

www.kempischebrug.be