"Blijf na je proefperiode of vertrek met een bonus van 2.000 dollar"

Het Amerikaanse bedrijf Zappos heeft een nogal aparte bedrijfstactiek om haar werknemers voor zich te winnen. Wie zijn trainingsprogramma heeft doorlopen, wordt voor de keuze gesteld: blijven of weggaan en een bonus van 2.000 dollar ontvangen.

Telefoonentertainment

Zappos.com is één van de meest succesvolle online winkels in de Verenigde Staten. Bescheiden gestart met het verkopen van schoenen, later uitgebreid met een heleboel andere artikelen. Ondertussen telt het bedrijf ruim 1.600 medewerkers. Reden voor dit succes? Een slimme logistiek en een uitmuntende klantenservice. Dit laatste is het stokpaardje van CEO Tony Hseih. De callcentermedewerkers leren daarom aan om elk telefoontje met de klant op te fleuren met creativiteit en spontaniteit.

Aparte bedrijfscultuur

Kernwaarde nummer 3 van het bedrijf luidt als volgt: 'Create fun and a little weirdness'. Kernwaarde nummer 10: 'Be humble'. Een aparte bedrijfscultuur waar niet iedereen in past. Daarom moeten alle starters, ongeacht welke functie ze zullen uitoefenen, het trainingsprogramma doorlopen. Aan het einde van dat programma legt Tony Hseih in hoogsteigen persoon de toekomstige werknemer de keuze voor. Wie wil vertrekken, krijgt een bonus van 2.000 dollar. Wie blijft, engageert zich voor Zappos. Volgens Hseih de goedkoopste manier om te voorkomen dat je verkeerde mensen in dienst neemt.

I'm on a Zappos mission

Werkt deze strategie? De cijfers liegen niet: 97% van de opgeleiden wijzen het genereuze aanbod af. Wie blijft, zweert de Zappos eed die begint met: "I'm on a Zappos mission to live and deliver WOW!"

Tekst: Mies Cosemans - Bron: Intermediair - foto: Flickr/rbisilva

Lees ook:
- Mag een werkgever een premie geven als een werknemer stopt met roken?
- Soorten bedrijfscultuur