Optima blogt: "De dagen zijn gevarieerd, dus boeiend"

Naam: Tine Bultinck

Studies: TEW en MANAMA in fiscaliteit

Werkgever: Optima NV

Functie: Junior fiscalist

Goeiemorgen iedereen! Zo klinkt het luidkeels iedere ochtend. We beginnen met een glimlach, vol frisse moed en met een potje koffie onze werkdag op het competence center. De collegialiteit is fantastisch op onze afdeling.

Je hebt een positief gevoel van zodra je onze afdeling binnenwandelt. Je voelt je er direct welkom. Dat voel je ook tussen de verschillende analyses door. Als beginneling heb je enorm veel vragen en bedenkingen, maar de collega’s helpen je graag verder.

In de voormiddag staat er een opleiding rond successie op het programma. Samen met drie anderen verdiep ik mij vandaag in de wondere wereld van successierecht. Doordat de opleidingen in het competence center in kleine groepen worden gegeven, zijn deze intenser en makkelijker te volgen. De opleidingen in het competence center worden gegeven door je medecollega's. Slim gezien, want voor ons, junior fiscalisten, is dit een unieke kans om ervaringen van op het werkveld te delen. Ook al mag een junior fiscalist pas na een jaar starten met de analyse van de nalatenschap, het is toch interessant om de stof eens op te frissen.

Dit is echter slechts één van de vele opleidingen die we als junior krijgen. Volgende week staat er bijvoorbeeld een opleiding rond pensioenverzekeringen op het programma. Junior fiscalisten worden zeker niet aan hun lot overgelaten. Zeker in de eerste maanden staan er vele opleidingen in onze agenda gepland en is de begeleiding zeer nauwgezet. Sommige cursussen zijn eerder theoretisch, anderen dan weer praktijkgericht. Sommigen zijn een opfrissing van de geziene leerstof en andere leren ons complete nieuwe zaken. Tussen de opleidingen door mogen we direct van start gaan en proberen een audit op te stellen, wat gepaard ging met vallen en opstaan. De dagen zijn zeer gevarieerd, wat het iedere keer steeds weer boeiend maakt.

Na de lunchpauze gaan we verder met onze dagdagelijkse taak: advies geven op maat van de klant. We moeten immers nog ons dossier van gisteren afwerken. Morgen vertel ik jullie met plezier verder over mijn ervaringen als junior.

Tot morgen!