Zo maak je jouw opzegtijd na ontslag draaglijk

Als je na een ontslag nog opzegtijd moet presteren, is dat niet altijd gemakkelijk. Areta Lombary van SBS Skill BuilderS legt uit waarom je er alles aan moet doen om je werk degelijk te blijven doen tijdens die periode.

 

“Je opzegtijd presteren is niet altijd evident. Dit hangt natuurlijk af van de sfeer op de werkvloer en je verhouding met je werkgever. Daarbij is de ene opzegtijd langer dan de andere”, vertelt Lombary. “Je moet sowieso proberen je werk degelijk te blijven doen en met je collega’s een goede verstandhouding te onderhouden. Gewoon al voor je eigenwaarde alleen! Ik denk dat niemand er zich goed bij voelt om zijn opzegperiode zomaar aan zich voorbij te laten gaan.”

 

Met je werkgever kan je bepaalde afspraken aangaan die je laatste werkweken draaglijk, of zelfs aangenaam, zullen maken. “Misschien wil je meer van thuis uit werken of wil je net meer bij je collega’s zijn en bepaalde zaken in team afhandelen. Mogelijks wil je geen nieuwe zaken opstarten waarvan je de deadline niet meer zou meemaken. Zorg dat je zo’n dingen bespreekbaar maakt!”

 

Millennial neemt ontslag

Een werkneemster die anoniem wenst te blijven, werkt nu twee jaar voor een Vlaamse universiteit. Drie maanden geleden heeft ze haar ontslag ingediend. “Ik ben het echt beu. Ik heb geen uitdaging meer in mijn job en heb het gevoel dat ik niets nieuws meer aan het leren ben. Dat is enorm frustrerend, zeker omdat ik nog maar aan het begin van mijn carrière zit.”

 

Met haar bazen heeft ze een slechte verhouding – door hun managementstijl die ze als “dictatoriaal” omschrijft – maar omdat ze hen zelden ziet, valt haar opzegtermijn best wel mee. “Met mijn collega’s heb ik een goede band. Ze begrijpen waarom ik ontslag neem.” Voor de tijd die haar nog rest, werkt ze alles af, stelt ze een draaiboek op voor haar opvolger en babbelt ze met haar toekomstige ex-collega’s.

 

“Ik voel me vooral opgelucht nu,” getuigt ze, “alsof er een zware last van mijn schouders is gevallen.” Als je ontslag onvrijwillig is, en onverwachts, is dit natuurlijk anders. Maar de gepaste houding ertegenover zou dezelfde moeten zijn: “Of je nu je ontslag neemt of ontslagen wordt, je moet focussen op wat erna komt. Ik heb zelf nog geen nieuwe job. Ik ga eerst op vakantie en begin volgend jaar pas met solliciteren. Maar ik probeer positief te blijven en ik geloof echt dat het goed komt. Ik denk dat dit in het algemeen een goede houding is.”

 

Lees ook:

10 tips om jouw opzegperiode goed door te komen

Welke soorten ontslag bestaan er?

Het ontslag volgens de letter van de wet