Vijf tips bij ontslag: Zo maak je ’t jezelf gemakkelijker!

Wanneer je ontslagen wordt, brengt dit veel emoties met zich mee. Rationeel blijven is dan zeer moeilijk, maar zeker een must: niet alleen met het oog op latere jobs, maar ook voor je eigen verwerkingsproces. Areta Lombary, regioverantwoordelijke Outplacement & Loopbaanbegeleiding bij SBS Skill BuilderS, geeft enkele tips.

 

1.    Kom de ontslagreden te weten

“Eerst is het belangrijk om te weten waarom je ontslagen wordt. Gaat het om een collectief ontslag wegens faillissement of herstructurering of om een enkelvoudig ontslag? Bespreek de ontslagreden met je verantwoordelijke. Zo krijg je zicht op je sterke punten en werkpunten. Bespreek of je recht hebt op outplacementbegeleiding door een coach die jou verder zal ondersteunen.”

 

2.    Breng je administratie op orde

“Zorg dat administratief alles in orde is, je de opzegtermijn kent, je C4 gekregen hebt mét de juiste ontslagreden en dat je je bij de VDAB inschrijft. Voor ondersteuning bij deze zaken kan je terecht bij je outplacementcoach of een sectororganisatie.”

 

3.    Vertrek niet met slaande deuren

“Probeer, indien mogelijk, een goede verstandhouding met je werkgever te behouden. Het is een kleine wereld: als je in dezelfde sector blijft werken, kom je elkaar misschien nog tegen. Daarnaast kan hij bereid zijn een mooie referentie te geven over jouw prestaties aan een nieuwe werkgever. Dat zal je sollicitatiekansen doen stijgen.”

 

4.    Steek je ontslag niet onder stoelen of banken

“Mensen spreken niet graag over hun ontslag. Maar eigenlijk zou je dat net wél moeten doen. Breng je hele omgeving op de hoogte. Je sociaal netwerk is heel belangrijk bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging.”

 

5.    Denk goed na over je volgende carrièrestap

“Je hebt veel kennis opgedaan doorheen de jaren. Dit alles kan je nu op een andere manier inzetten. Neem je rugzak vol ervaring en goede moed, en ga aan de slag! Laat je eventueel begeleiden door een loopbaancoach.”

 

Lees ook:

Ontslag gekregen: hoe moet het nu verder?

Welke soorten ontslag bestaan er?

Het ontslag volgens de letter van de wet