Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Wat is outplacement?

 

Outplacement biedt opvang bij het ontslag en staat in voor begeleiding totdat de ex-werknemer een nieuwe baan heeft. En soms zelfs daarna.

De begeleiding is -in het beste geval- veelzijdig. De consulent helpt het 'rouwproces' van het ontslag te verwerken en maakt met de 'kandidaat' een balans op van de situatie en de loopbaan. Hij kijkt daarbij niet alleen wat de persoon al gedaan heeft, maar ook naar wat hij in de toekomst wil doen. Er wordt samen overlegd hoe ze het aanpakken.

Voorts biedt de consulent hulp bij het opstellen van het CV,bespreekt de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en leertpersoonsgebonden sollicitatietechnieken aan.

Dit hele proces wordt vaak logistiek ondersteund door een secretariaat met onder meer telefoondienst en correspondentie, in een kantoor waar kranten, internet, computers, bibliotheek, persoonlijke werkruimte enz. zijn.

Outplacement: niet nieuw

Outplacement is in ons land al lang de kinderschoenen ontgroeid. Twee oudgedienden in het vak zijn Coutts Alternative NV en Curriculum Plus NV. De twee kantoren deden een enquêtebij zowel werkgevers als werknemers over outplacement.