Vrouw ontslagen wegens te grote borsten

De 29-jarige Lauren Odes uit New Jersey, werd ontslagen omdat ze volgens haar bazen te sexy zou zijn en te grote borsten heeft.

Odes was pas enkele dagen aan de slag als logistiek manager in het kantoor van lingeriewinkel ‘Native Intimates’ toen ze te horen kreeg dat ze ontslagen werd. “Het was een schok voor mij”, verklaarde het rondborstige slachtoffer aan de New York Post. “Ik voel mij echt vernederd.”

Odes beweert dat ze op het werk voortdurend botte opmerkingen kreeg over haar figuur. Haar werkgevers – streng orthodoxe joden – zeiden dat ze ‘te sexy’ was om op kantoor te werken en dat ze beter een los shirt of een trainingsbroek zou dragen. Vooral haar grote borsten waren een doorn in het oog en dus stelden ze de vrouw voor om haar boezem plat tegen haar lichaam te tapen.

Badjas

Op de dag van haar ontslag kwam Odes werken in een zwart mantelpakje. Op kantoor kreeg ze meteen te horen dat dit niet door de beugel kon en haar bazen gaven haar daarop een rode badjas die ze boven haar kleding moest dragen. Odes voelde zich hierdoor vernederd en besloot om een nieuwe outfit te gaan kopen. Onderweg naar de winkel kreeg ze evenwel een telefoontje van haar baas die zei dat ze niet meer naar het werk hoefde terug te keren.

De vrouw nam daarop advocate Gloria Allred in de arm en daagt nu haar voormalige werkgevers voor de rechtbank wegens discriminatie. “Ik begrijp dat orthodox-joodse mannen een bepaald beeld hebben van hoe een vrouw gekleed zou moeten gaan, maar dat geeft werkgevers nog niet het recht om een werkneemster hun religieuze overtuiging op te leggen”, zegt Odes.

De eigenaars van Native Intimates wensten niet te reageren in de pers.